Már arra sincs pénze Szolnoknak, hogy fedett buszmegállókat létesítsen

Megosztás

Rég látott gazdasági válságban fuldoklik az ország, szinte alig van pénz valamire. Nem csoda, ha Szolnoknak arra sincs, hogy fedett buszmegállókat létesítsen.

Szokatlan időben, a szokásos csütörtök helyett már szerdán megtartotta közgyűlését a szolnoki önkormányzat. A pletykák szerint azért hozták egy nappal előre a testületi ülést, hogy Szalay Ferenc jelen lehessen a Grófo-szobor avatásán, amit pont abban az időben tartottak meg, vagyis csütörtökön, amikor a közgyűlés egyébként lenni szokott.

Az ülésen napirend előtti kérdést tett fel Füle István az ellenzéki frakció vezetője. Mint mondta, a tavaszi nagy esőzések rairányították a figyelmet arra, hogy néhány buszmegállóban nincs esőbeálló. Ilyen a Rákóczi utca Meder utcai megállója a belváros irányában. Itt többnyire nyugdíjasok veszik igénybe a szolgáltatást, ezért is lenne fontos valamilyen megoldás. Kérdése az volt, hogy belátható időn belül van-e lehetőség esőbeálló létesítésére?

Szalay Ferenc polgármester szerint a városban 200 millió forintos igény van buszmegállók korsszerűsítésére. Erre azonban nincs pénz. Mint mondta, abból a költségvetésből, amit az ellenzék is elfogadott, most néhány buszmegálló felújítására futja. Ezek: Szabó Pál, Simon Ferenc, Kiss János, Krúdy Gyula, Ménes utca, gázcseretelep, repülőtér bejárata, Tószegi út, kórház.

Füle István úgy reagált, hogy a polgármester rosszul tudja: ők nem szavazták meg a költségvetést…

Fotó: Google

Kapcsolódó cikkek