Letartóztatásban az embercsempész

Megosztás

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett egy 34 éves Fejér megyei férfi letartóztatására embercsempészés bűntette miatt.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi július 11. napján a déli órákban a szerb-magyar államhatár közelében, előzetesen egyeztetett helyen összesen 21, magát szír és 1 magát afgán állampolgárnak valló személyt vett fel gépjárműve zárt rakterébe. Az illegális migránsok korábban egy ismeretlen személy segítségével lépték át jogellenesen – Schengeni határ-ellenőrzési kódex rendelkezéseit megsértve – a magyar államhatárt.

A férfi gépjárművét a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság járőrei július 11. napján 16 óra 10 perckor Kunszentmártonban a 44. számú főút és a 442. számú főút kereszteződése közelében igazoltatni akarták. A férfi amint észlelte a rendőri intézkedést, gyorsítani kezdet, próbált elmenekülni a rendőrök elől, majd a gépjárművel megállt, abból kiszállt és azt hátrahagyva a rendőri intézkedés elől elfutott. A helyszíntől mintegy 300 méterre egy erdősorban elrejtőzve találták meg a férfit a rendőrök.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert az intézkedés elől elszökött, ezért, valamint a kiszabható büntetés mértékére is figyelemmel fennáll annak a veszélye, hogy a hatóság elől az eljárás folyamán elrejtőzne, megszökne.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását elrendelte, közölte dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő, Szolnok Járási Ügyészség.

Képünk illusztráció, fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek