Felfüggesztették a jászapáti járási hivatal vezetőjét, Pócs János dühében máris levegőért kapkod

Megosztás

A napokban látott napvilágot a hír, hogy nincs már hivatalvezetője a kormányhivatal járási hivatalának Jászapátin. Gottdiener Lajost ugyanis állítólag felfüggesztették, mert eljárás indult ellene. Pócs János fideszes országgyűlési képviselő máris a törvény hibájának rója fel, hogy ilyen megtörténhetett, holott 13 éve ők maguk írják a törvényeket…

Történt ugyanis, hogy a jó Fidesz-kádernek mondott dr. Gottdiener Lajos hivatalvezetőt rövid úton kipenderítették a járási hivatal éléről, pontosabban felfüggesztették munkavégzésében.

Ma akár rejtélyesnek is mondható bejegyzést tett közzé Pócs János országgyűlési képviselő, aki Gottdiener eltávolítása kapcsán kis híján infarktust kapott.

Mindjárt gyors bejegyzést tett nagyon felháborodva az eseten, ami jól példázza, hogy Gottdiener a Fidesz embere lehet(ett). Nem mellesleg abban a városban lett járási hivatali vezető Gottdiener, ahol korábban Pócs volt a polgármester, a fia pedig most alpolgármester.

Pócs ezt írta:

“A Dr. Gottdiener Lajos elleni méltatlan támadás kapcsán.

Látszik, hogy nem hibátlan a törvény, mely szerint, ha az államháztartásban dolgozóval szemben eljárás indul (NEM KELL MEGVÁRNI A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETET), akkor a foglalkozását az eljárás idejére azonnal fel kell függeszteni.

Vagyis elég, ha a jogi tanácsadásban jártas tesó, barát felhívja a figyelmet erre, hogy az esetleges riválistól, haragostól ebben a pozícióban miként kell megszabadulni és méltatlanul lejáratni.

Javaslom a feljelentésekben oly nagyon jártas közszereplőnek, hogy csak tizede annyit tegyen a lakosságért, a fiatalokért, a sportért, mint Gottdiener Lajos, és már akkor is nagyon büszke lehetne önmagára.

Feljelentéseket gyártani nem nagy dolog, annál nagyobb dolog lesz a számtalan feljelentővel szembenézni, amikor kihirdetik az ártatlanságukat.”

Majd Pócs utolsó mondatként elereszt egy nagy frázist, amit maga a fideszes kormány is megfogadhatna:

“Gyűlöletkeltés helyett összefogás – nemcsak szavakban (!) – erre volna szükség!”

Pócs ezzel önkéntelenül is felfedte a lényeget, ugyanis a Bosszankodó Jászberény oldalon megszólalt az ügyben Baloghné dr. Seres Krisztina, Jászberény jegyzője is, aki nyilvánvalóvá tette, konkrétan miről is lehet szó:

“Mivel Pócs János képviselő úr oldaláról le vagyok tiltva, itt szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba.
A feljelentést én tettem, kb. két évvel ezelőtt (semmi köze a témához a “tesózásnak”…). Egyébként pedig ismeretlen tettes ellen, mert eltűnt a hivataltól több mint 10 millió forint. Majd a rendőrségre és az ügyészségre hagytam annak kinyomozását, hogy mi történt és amennyiben bűncselekmény valósult meg, derítsék ki, hogy azt ki követte el. A rendőrségi eljárás lezárult és tájékoztattak, hogy megvannak az érintettek. Persze erről én a nyilvánosságot nem tájékoztathattam, de megtette helyettem képviselő úr, helytelennek minősítve azt, hogy 10 millió forint eltűnése miatt én feljelentést tettem.
Nem minősítve senkit, az én meglátásom szerint 10 millió forint közpénzt eltüntetni bűn. (Amúgy ha 10 forintot tüntetnek el, akkor is az.) És az én szememben bűnös az is, aki az ez ellen történő fellépést számonkéri. Én csak így tudom ezt csinálni, még ha ez sokakat bosszant is. Merthogy így tiszta a lelkiismeretem és így tudok nyugodtan szakmai munkát végezni.
Végezetül hozzáteszem, hogy hivatalos személyként a feljelentés megtétele ilyen esetekben a büntetőeljárási törvényben foglalt kötelezettségem is.”

Van itt azonban más is.

A jászsági ügyekben otthonosan mozgó Ez azért nem semmi elnevezésű közösségi felület szerint Gottdienernek állítólag voltak stiklijei, amelyeket a pénzlenyúlást az élet természetes velejárójának tartó fideszes politikusok sem néztek már jó szemmel. Mert mint azt tudjuk, a brüsszeli pénz nélkül jóval kevesebb éhes szájat tudnak csak jóllakatni.

A szerző megjegyezte, állítólag voltak gyanús pénzmozgások az általa vezetett sportegyesületnél, amelyeket már nem néztek el úgy, ahogy eddig. Ráadásul állítólag a hivatal vezetését is elhanyagolta a foci miatt.

Gottdiener ugyanis a Jászberényi FC elnöke is egyben.

A szerző visszaemlékezik arra is, hogy a hivatalvezető korábban kilenc évig volt Jászberény jegyzője, igaz a pályafutása 2019-ben, amikor a város elzavarta a fideszes polgármestert, csúfos véget ért. Azóta a bejegyzés szerzője szerint állítólag több feljelentés miatt is nyomoznak utána. Egy ügyben biztosan, ezt még a Magyar Narancs írta meg.

Történt ugyanis, hogy a berényi polgármester, Budai Lóránt hűtlen kezelés miatt feljelentette mind elődjét, mind Gottdienert. A jogvégzett korábbi jegyző ugyanis csúnyán belefutott a késbe egy bírósági tárgyaláson, és simán saját magát buktatta le vallomásában.

Az Ez azért nem semmi szerzője a perekre visszatérve megjegyezte, hogy az ilyesmi a Fideszben nem számít és amikor munka nélkül maradt, akkor a hóna alá nyúltak és hivatalvezetőt csináltak Gottdienerből.

Éppen a minap írtuk meg a Telex.hu és a Direkt36 alapján, hogy hogyan csináltak egy volt szolnoki ősfideszesnek helyet Pakson, amiért egy szakembernek kellett távoznia a posztjáról.

Kapcsolódó cikkek