Huszonkét migránssal próbált menekülni a csempész Kunszentmártonnál, Jászladánynál is állítottak elő menekülteket

Megosztás

Embercsempészt fogtak a rendőrök tegnap Kunszentmártonnal. A furgon vezetője megpróbált menekülni, de útárokba hajtott és elfogták. A furgonban talált 22 embert a határra szállították.

Egy furgon “parkolt” egész nap kedden a 442-es út melletti fasorban Kunszentmártonnál. Késő este még mindig nagy erőkkel vizsgálták a rendőrök.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy mi történhetett?

A rendőrség a következőket válaszolta:

“Tájékoztatom, hogy 2023. július 11-én 16 órakor Kunszentmárton külterületén egy tehergépkocsi vezetője figyelmen kívül hagyta a rendőri jelzést, gyorsítani kezdett, majd néhány perc múlva az útárokba hajtott. A rendőrök elfogták a gépjármű vezetőjét. A gépjármű rakterében 22 fő illegális migráns tartózkodott, akiket az ideiglenes biztonsági határzárhoz visszakísértek. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.”

Jászladánynál is találtak migránsokat.

“Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy településünkön egy 20 fő fölötti migráns csoportot állított elő a rendőrség. A rendőrségi intézkedés velük szemben folyamatban van. A jelenlegi jogszabályi előírásoknak megfelelően, megtörténik a határra történő visszaszállításuk és hazairányítják őket, saját országukba” – közölte a település közösségi oldalán szerdán Bertalanné Drávucz Katalin polgármester.

Képünk illusztráció

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek