A férfi megkérte a nőt, ölje meg őt, végül ő szurkálta halálra feleségét

Megosztás

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést indítványozott azzal a férfival szemben, akit a bíróság a felesége megölése miatt 14 év szabadságvesztésre ítélt.

A Szolnoki Törvényszék ítélete szerint a férfi a feleségével egy jászsági településen élt, a kapcsolatuk konfliktusmentes volt. 2021. december 30-án azonban a lakásukon összevesztek, melyet a délelőtt folyamán tovább folytattak. Ezt követően, miután a férfi nem tudta elfogadni a kialakult helyzetet, az ágyról felkelt és a szobában tartott konyhakést felvett a polcról, azt a felesége felé nyújtotta és felszólította, hogy a sértett ölje meg őt, vagy ő öli meg. A nő a kést a férfitól elvette és azt a földre dobta.

A férj a kést felvette, és azzal a feleségét testszerte számos alkalommal megszúrta, melynek következtében a sértett a helyszínen meghalt.

A férfi az asszony holttestét a szobában elrejtette, majd a szoba ajtaját bezárta és a helyszínről távozott. A férfi hozzátartozói délután elkezdték keresni a sértettet, felfeszítették az ajtót, majd ezt követően találtak rá az áldozat holttestére.

A Szolnoki Törvényszék a férfit bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, ezért 14 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság ítélete ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés tartamának a lényeges súlyosbítása végett jelentett be fellebbezést azzal, hogy azt fegyházban kell végrehajtani.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú átiratában az ügyészség fellebbezését fenntartotta, az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a vádlott szabadságvesztés büntetésének a lényeges súlyosítását indítványozta azzal, hogy azt fegyházban kell végrehajtani.

A letartóztatásban lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Az esetről a rendőrség beszámolója itt olvasható.

Képünk illusztráció.

Fotó: piqels.com

Kapcsolódó cikkek