Bazi nagy lakomát csaptak a talált SZÉP-kártyával vásárolt termékekből, amiből annyit vettek, hogy csak taxival tudták hazavinni

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két szolnoki férfival és egy szolnoki nővel szemben jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénzhelyettesitő fizetőeszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt. A vádlottak találtak egy SZÉP-kártyát, amiből 600 ezer forint értékben annyi árut vásároltak, hogy csak taxival tudták hazavinni a holmit.

A vád szerint a 23 éves férfi és a 25 éves nő idén április 13. napján a délelőtti órákban Szolnokon a Liget utcában megtalálták a sértett elveszített SZÉP-kártyáját, amelyet a férfi magához vett. Ezután a nő és a férfi a déli órákban Szolnokon egy élelmiszerboltban a sértett SZÉP-kártyáját felhasználva 439 forint értékben üdítőt vásároltak, ezáltal tudomást szereztek a kártya egyenlegéről.

A férfi és a nő felhívták a férfi apját és elmondták neki, hogy találtak egy más személy tulajdonát képező SZÉP-kártyát, majd azt át is adták a 42 éves apának.

Ezt követően még aznap Szolnokon, a piacon több, mint 350.000 forint értékben húsárut, míg egy áruházban több, mint 235.000 forint értékben élelmiszert és vegyiárut vásároltak akképpen, hogy az áruk ellenértékét a nő, majd az idősebb férfi fizette ki a talált kártyával. Annyi holmit vettek, hogy azokat csak taxival tudták hazavinni. Az így vásárolt árukat elosztották egymás közt.

A vásárlás után 2 nappal 30 fős családi főzést rendeztek, ezért a rendőrök az értékek egy részét tudták csak lefoglalni.

Az ügyészség a vádiratában a fiatal férfival és nővel szemben pénzbüntetés kiszabására, míg a cselekményét feltételes szabadság hatálya alatt elkövető apával szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, közölte lapunkkal dr. Lánczi Rajmund, csoportvezető-ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezt a tájékoztatást adta.

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek