Súlyos beteg lett, kórházba került a népszerű karcagi rákkutató

Megosztás

Megbetegedett, majd kórházba került Horváth József, a népszerű rákkutató, erről saját Facebook-oldalán számolt be szerdán. A karcagi születésű szakember először vasárnap este írta meg, hogy nincs jól, reszket, és láz is gyötri a rekkenő hőségben. Friss bejegyzésében viszont már arról tájékoztatta követőit, hogy három napig kitartóan küzdött, de sajnos nem lett jobban, így bement a kórházba.

Valószínűleg tüdőembóliát kaptam és ebből alakulhatott ki a súlyos kétoldali tüdőgyulladás. Hallgatózás alapján nem volt kivehető, a röntgenen látszott csak, na meg a 230-as CRP – írta Horváth József, hozzátéve, hogy már haza sem engedték az intézményből, a héten biztosan bent tartják.

Később azt írta, hogy a CT szerencsére kizárta az embóliát, de a kétoldali tüdőgyulladás elég csúnyán néz ki. Viszont az infúziós, intravénás kezelések óta már tudott enni/inni és jobban is érzezte magát.

Posztja alá több ezer komment és reakció érkezett eddig a pillanatig, rengetegen üzenték meg jókívánságaikat a kutatónak. „Egyszerűen a láztól és a fejfájástól koncentrálni sem tudok, megpróbáltam válaszolni a levelekre, de 10 perc után le kellett feküdni, mert nem bírtam” – osztotta meg Horváth József, aki reméli, gyorsan felépül majd, és visszatérhet.

A karcagi roma származású fiatalember a szegénységből küzdötte fel magát elismert rákkutatóvá, majd megalapította saját cégét, hogy minél több betegen tudjon segíteni. A korábban Debrecenben dolgozó Horváth József ma már az ország nyugati részében él, írta a haon.hu.

Forrás: Haon.hu és József Joz Horváth Facebook

Kapcsolódó cikkek