Nagyon régi országutat újítanak fel Karcagon

Megosztás

Évek óta szeretné a karcagi önkormányzat felújítani a Zádor-hídhoz vezető utat. Most egy pályázat segítségével erre lehetősége nyílt. A kivitelezővel a városházán írta alá a szerződést Szepesi Tibor polgármester, majd a helyszínen is megnézték a területet.

Vidékfejlesztési pályázati forrást kaptunk a Zádor-hídhoz vezető út felújítására. Kettős célt fog szolgálni az út felújítása – mondta a helyszínen Szepesi Tibor karcagi polgármester..

Egyrészt a mezőgazdasági közlekedést az itt található földekre, másrészt turisztikai fejlesztésű jelentősége is van az útnak, hiszen a Zádor-híd egy nagyon látogatott és közkedvelt turisztikai célpont, amelyet remények szerint az út elkészítésével sokkal könnyebb lesz megközelíteni.

Azok a turisztikai fejlesztések, amelyeket elkezdtek a városban, a fürdő környékén, az Erzsébet-ligetben található fejlesztésekkel együtt, egy olyan komplex turisztikai lehetőséget fog kínálni, amelyet nemcsak a városban élők, hanem a városba látogatók is ki tudnak majd használni.

A városvezető elmondta, a jelenlegi fejlesztés több mint 3200 méteren fogja megújítani az útfelületet, stabilizálni és erőssé tenni, illetve a Zádor-híd és a most meglévő aszfaltos út kerül összekötésre egy zúzott köves úttal, továbbá parkolóval, így akik gépjárművel közelítik meg a Zádor-hidat, ők is kényelmesen, biztonságosan tudnak parkolni.

Az a szakasza az útnak, amely a régi Budapest-Debrecen országút megmaradó részét jelenti, az is meg fog újulni. Természetes, hogy az ott található kilométerkövek megmaradnak egyfajta mementóként is, emlékezve a több száz évvel ezelőtti országútra.

Vélhetően még ebben az évben, tehát az őszi időszak végéhez közelítve el fog készülni ez a felújítás – mondta a helyszínen Szepesi Tibor.

A fejlesztés értéke közel 300 millió forint, ennek jelentős része uniós forrás.

Forrás: Infokarcag

Kapcsolódó cikkek