Iskolakezdési támogatást ad a kunszentmártoni önkormányzat

Megosztás

Egyszeri iskolakezdési támogatást ad a kunszentmártoni önkormányzat azoknak az általános iskolás első osztályosoknak, akik kunszenti lakóhellyel rendelkeznek. Ez 20 ezer forint, a jövő hónaptól lehet igényelni. Erről is beszámolt Wenner-Várkonyi Attila kunszentmártoni polgármester.

Szokásos, képviselő-testületi ülés után tájékoztatóját tartotta meg Wenner-Várkonyi Attila. A kunszentmártoni polgármester beszámolt a bevezetőben már említett kezdeményezésről is. Hozzátette, minden érintett családnak levelet küldenek, amiben benne lesz az igénylőlap is.

A támogatást szeptember 15-ig lehet igényelni. Ha mindenki él a lehetőséggel, akkor ez egymillió 20 ezer forintjába fog kerülni az önkormányzatnak.

A városvezető beszámolt arról is, hogy az eddigi 39 tér- és egy vadkamera mellé még öt kamerát szerelnek fel. Egyet az Istvánházi bekötőútnál tesznek ki, ami rendszámfelismerő lesz. Lesz kamera a Kálvária szobornál is, amivel nemcsak a szobrot, hanem a kerékpárutat is látják.

Helyeznek még ki kamerát az ügyészség elé, illetve a Hunyadi és Munkácsy utca kereszteződésében, az ötödik pedig az úri kaszninó hátsó részének területét figyeli majd. Itt egy újonnan kialakított parkoló és a piac bejárata van. Ez a fejlesztés több mint 2,2 millió forintba kerül.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy végre egy mini játszóteret tudnak megvalósítani Kungyaluban. A 150 négyzetméteres játszótér a művelődési ház előtti téren kap helyet. A polgármester bízik benne, hogy ezt a nyáron még átadhatják.

Döntöttek arról is, hogy fejlesztik a karácsonyi díszkivilágítást is új fényfüzérekkel. Ezt fokozatosan teszik majd meg, de már idén is látványosabb lesz a főtér.

Döntöttek több intézmény energetikai fejlesztéséről is. Az egész beruházás összege nagyjából 160 millió forint, ebből az önkormányzati pénz több mint 18 millió forint.

Forrás: Kunszentmárton önkormányzata Facebook

Kapcsolódó cikkek