Júniustól is biztosított az orvosi ügyeleti ellátás Mezőtúr körzetében

Megosztás

Túrkeve polgármesterének országos hírré vált kérdése, miszerint “Önök szerint mégis, mi a búbánatot csináljak?”, úgy tűnik, megoldásra talált. Sallai R. Benedek az orvosi ügyeleti ellátás kapcsán fakadt így ki. Most megoldódott a helyzet.

Sallai azt a kérdést is feltette, hogy honnan kerítsen a városba orvosokat, akik ügyeletben bizonytalan ideig, akár hónapokig ellátják az ügyeleti orvosi feladatokat úgy, hogy még azt sem tudni miből és hogyan tudjuk kifizetni. Hozzátette, az állam átszervezett egy nem túl jól működő ellátást egy sehogyan nem működő ellátássá és az átmeneti időszakra az önkormányzat felelősségét határozta meg. Kijelentette, természetesen a költségvetésükben ilyenre forrás nincs, ezért jelen pillanatban fogalma nincs, hogy miként tudják megszervezni az ellátást.

Erre válaszolt Szűcs Dániel mezőtúri polgármester, hogy nem eszik olyan forrón a kását, mert szerinte lesz megoldás.

És lett is.

Most bejelentette, hogy ezen a héten folytatódtak az egyeztetések az Országos Orvosi Ügyelet Kft.-vel arról, hogy a 2023. május végén lejáró szerződésük után is folytassák a munkát.

A megállapodás megszületett, amelyről a Berettyó-Körös Többcélú Társulás (BKTT) minapi tanácsülésén döntöttek, így 2023. júniusától az új, egységes, Országos Mentőszolgálat által irányított ügyeleti rendszer felállásáig (várhatóan szeptember) továbbra is az Országos Orvosi Ügyelet Kft. látja el a feladatokat a BKTT körzetében. Ez kiterjed Mezőtúrra, Túrkevére, Mesterszállásra, Kétpóra és Mezőhékre.

A mezőtúri polgármester hozzátette, a szerződésben foglaltak plusz kiadást jelentenek az önkormányzat költségvetésére nézve, azonban ezt a feladatot kötelesek ellátni. A költségek egy részének biztosítására az állami normatíva ad lehetőséget, az azon felüli összeget a költségvetés módosításakor Mezőtúr esetében át kell csoportosítani, erre javaslatot tesz majd a képviselő-testületnek, továbbá támogatási kérelmet nyújtanak be a központi költségvetéshez is. Hogy a többi település honnan teremti elő a pénzt, nem tudni.

Megszületett tehát a döntés, pont került az egyeztetések végére. Az ügyeleti ellátás továbbra is biztosított.

Forrás: Szűxs Dániel Facebook

Képünk illusztráció

Fotó: piqsels.com

Kapcsolódó cikkek