El akarták lopni Pletykafalu karácsonyfáját, a tettes csak pár méterig jutott

Megosztás

Ott tartunk, hogy már a karácsonyfát is lánccal kell kikötni? Szomorú eset járta be a helyi és az országos sajtót: a szolnoki Grincsként rövid idő alatt nagy hírnévre szert tevő elkövető Pletykafalu városrész kihelyezett karácsonyfáját szerette volna eltulajdonítani, de nem járt túlzott sikerrel: egy szabadnapos rendőr épp arra járt.

Az eset december 7-én, azaz szerdán történt. Egy lakos fotózta le és osztotta meg közösségi oldalán, hogy a Coop boltja előtti karácsonyfának lába kélt, ahogy fogalmaz, teljesen felfoghatatlan és hihetetlen, hogy még ezt is ellopták.

Az ezt követő információkat már a szolnoki balesetmegelőzés osztotta meg a Facebook oldalán. Egy többméteres, feldíszített karácsonyfát maga után vonszoló férfi még az esti órák sötétségében is kuriózumnak számít, így a vele összetalálkozó, egyébként éppen szabadnapos rendőr kérdőre vonta a szolnoki Grincset.

“Egy szabadnapos kollégánk december 6-án egy furcsa jelenet szemtanúja lett. Egy férfi az orra előtt húzott a földön egy feldíszitett fenyőfát. A rendőr az első sokk után megállította a Grincset, aki a Szolnok Pletykafalu Közössége Egyesület karácsonyfáját akarta éppen hazahúzni. A díszek bár összetörtek, de a Grincs ellen eljárás indult – írták.

A körzet önkormányzati képviselője, Menkó Gyula szerint sok dísz leesett a fáról, nagy részük teljesen használhatatlanná vált, de az eset természetesen senkinem nem szegte kedvét, a fa egy kis helyreállítás és feldíszítés után visszakerül a szokásos helyére.

Kép: Balesetmegelőzés Szolnok vármegye / Facebook

Kapcsolódó cikkek