Hamarabb utolérték a szolnoki polgármestert, mint a sánta kutyát?

Megosztás

Hogyan lehet megbízni egy olyan polgármesterben, aki a saját települése lakóinak vélhetően nem mond igazat? Ez a kérdés fogalmazódhat meg sokakban Szalay Ferenc szolnoki polgármester válasza kapcsán, amiről kiderült, abban akár csúsztathatott is.

Egyszerű napirend előtti kérdésként indult az a folyamat, amiben lelepleződött a szolnoki fideszes polgármester. A jövőre, a választás évében 69 éves Szalay Ferenc olyat mondott, amiről azt hitte, hogy igaz, pedig kétséges, hogy az lett volna.

Miskolczi László, a Momentum szolnoki polgármesterjelöltje azt kérdezte Szalay Ferenctől a közgyűlés napirend előtti kérdései között, hogy:

“Az a szóbeszéd járja, hogy az ország több településéhez hasonlóan, mint például: Iváncsán, Nyíregyházán, Debrecenben, Fóton, Vácon, Sóskúton szintén akkumulátorgyár építését tervezi a kormány a városunkban.Kifejezetten polgármester úrtól szeretném megkérdezni, lehet-e már most tudni, hogy pontosan Szolnokon hol fog a gyár megépülni, illetve, ha megépül, akkor abban az esetben magyar, vagy külföldi gazdasági migránsokat fognak-e majd foglalkoztatni?”

Válaszát azzal a jól hangzó, akár csúsztatásnak is vehető mondattal kezdte a polgármester, hogy:

“Ide, a városba nem engedünk be olyan céget, amelyik az itt élők biztonságát veszélyeztetné.”

De lehet, talán már nem is kell beengedni? Az ipari parkban már jó ideje működik egy veszélyes üzem, ezt maga az érintett tüntette fel.×

Ez az üzem, ahogyan az ismeretőtáblán is olvasható, Seveso III-as besorolású felső küszöbértékű veszélyes üzem.

Hogy mi is az a Seveso, arról itt olvashat.

Hozzászólásában egyébként a polgármester erre a cégre utalhatott, amikor azt mondta, hogy egy görög “szépítőanyaggyár” fejlesztése szintén napirenden van.

A polgármester válaszában kijelentette, hogy nem tárgyal akkumulátorgyárral, ami akár igaz is lehet, hiszen nem az ő legfőbb feladata befektetőt keresni, erre megvan az adott minisztérium. Vagyis akár “készen, letárgyalva” is kaphat egy ilyen gyárat bármely település, akár Szolnok is.

Szalay azt is megjegyezte, egyébként nem fél az akkumulátorgyártól.

× Megjegyzés: cikkünkben nem állítjuk semmilyen módon, és nem is feltételezzük, hogy az érintett gyár veszélyeztetné a lakosság biztonságát! Csak közöltük a saját magára nézve kötelezően közzétett besorolást, hogy felső küszöbértékű veszélyes üzem. Működése minden bizonnyal megfelel az érvényben lévő előírásoknak!

Kapcsolódó cikkek