Rövidebb ideig tart nyitva a polgármesteri hivatal jövő évtől Szolnokon

Megosztás

Közel negyven napirendi pontot tárgyalt decemberi nyílt ülésén a város közgyűlése. A témák között szerepelt a jövő évi költségvetés megalkotása, a 32-es főút felújítása és egy emlékhely kialakítása is.

Az önkormányzat jövő évi költségvetését megállapító rendelet előkészítése kapcsán megfogalmazódott a kötelező önkormányzati feladatellátást biztosító, a lakosság elvárásainak megfelelő és a lehetőségekhez képest jó színvonalú városműködtetés biztosítása, a tervezett fejlesztések megvalósítása, a megteremtett költségvetési stabilitás fenntartása és megőrzése.

Megújulhat a 32-es főút. Szolnok közigazgatási területét is érinti a 32-es út főút burkolatmegerősítési, valamint településeket elkerülő utak és párhuzamos kerékpárutak építéséről szóló állami, kiemelt jelentőségű projekt. A projekt megvalósításával az M4-es csomóponttól a Széchenyi körúti körforgalomig 2×2 sáv kerül kialakításra burkolatmegerősítéssel a szükséges elkerülő és szervizutak, kerékpárutak megépítésével.

Jövő évtől módosul a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje:

  • szerdai napokon 8.00-16.00 óra helyett 9.00-11.00 óráig és 13.00-15.00 óráig,
  • pénteken 8.00-12.00 óra helyett 9.00-12.00 óráig.

Szolnoki csata emlékhelyet alakítanak ki a városi Tisza-híd lábánál. Az önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal közösen kezdeményezte a 2024-ben 175. évfordulóját ünneplő Szolnoki csatahelyszínének történelmi emlékhellyé nyilvánítását. A kormány pozitív elbírálása esetén a városi Tisza-híd lábánál a Tisza-parkban egy sztélé kerül elhelyezésre, amelynek költségét a Nemzeti Örökség Intézete vállalja.

Elfogadták a képviselők a város Klímastratégiájához kapcsolódó Klímavédelmi Cselekvési Tervet is. A dokumentum olyan intézkedéseket fogalmaz meg, melyeket az önkormányzat saját hatáskörben meg tud valósítani.

Forrás: info.szolnok.hu

Kapcsolódó cikkek