Vajon mit mondott Novák Katalin lemondásáról Varga Mihály Karcagon?

Megosztás

Ahogy szombaton írtuk, elsöpörte a pedofilbotrány Novák Katalin köztársasági elnököt és az egykori igazságügyi minisztert, Varga Juditot, aki a Fidesz-KDNP listavezetője lett volna az idei EP-választásokon. A kormánypropaganda azóta is hallgat, de vajon mit nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Varga Mihály az első Karcagi Keresztény Bálon?

A helyi születésű pénzügyminisztert röviden tudjuk idézni, hiszen semmit. Miközben Simicska Lajos G-napja óta nem látott botrányba került a kormánypárt,  Varga a „farsangi vigasság keretében” megtartott első Karcagi Keresztény Bálról posztolt. Hozzátette, a közösségek tesznek bennünket erősebbé.

Novák még tavaly áprilisban április 27-én adott kegyelmet K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. Jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

A kegyelmi döntés következtében lemondott volt köztársasági elnök és Varga a Fidesz két legnépszerűbb női politikusa volt, azonban – kissé váratlanul – utóbbi ex-férje, a lemondásáig több állami cégben érintett Magyar Péter is szót kért. Tegnap beszámoltunk róla, milyen keményen nekiment egykori szekértáborának.

“Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – írta Magyar a Facebookon.

Miközben a kormány egyik legfontosabb embere, Varga Mihály egy pillanatig sem érzi úgy, hogy meg kéne szólalnia az ügyben, hasonlóan tesz a miniszterelnök és Lázár János is, bár utóbbi csatlakozott minisztertársához, ugyanis ezzel a felütéssel poszolt: „Itt a farsang, áll a (batyus) bál. Tegnap este több mint 600 szépkorú vendég mulatott a nagy hagyományú makói farsangi bálon.”

Úgy tűnik, Jász-Nagykun-Szolnok megyén innen és túl egyetlen fontosabb dolog történt a hétvégén a Fidesz hatalmi rendszerét alapjaiban megrázó eset után: a farsangi bál.

Kép: Varga Mihály Fb

Kapcsolódó cikkek