Orbán megtette, a szolnoki polgármester viszont lemaradt Kis Grófo felköszöntéséről

Megosztás

Miniszterelnöki szinten lett országos ünnep a szolnoki bulibáró, Kis Grófo születésnapja. Maga Orbán Viktor miniszterelnök is felköszöntötte a Fidesz legújabb kedvencét. Szolnokról a köszöntés eddig elmaradt Szalay Ferenc polgármestertől, de Kállai Mária parlamenti képviselő nem mulasztotta el a megemlékezést.

Harminc éves lett az ország bulibárója, a szolnoki Kis Grófo. A Fidesz legújabb kedvencét ennek megfelelően felköszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök is. A szülinapi bulin maga a híres lista névadója, Kubatov Gábor pártigazgató is megjelent.

Mint a Telex.hu megírta, Kis Grófo és Orbán barátsága a választás előtt kezdődött (vagy legalábbis akkor vállalták fel.) Négy nappal a választás előtt a miniszterelnök a Karmelitában látta vendégül Kis Grófót, aki akkor teljes támogatásáról biztosította. Kis Grófo természetesen Szolnokon is a Fidesz liblingje. Ennek megfelelően Kállai Mária országgyűlési képviselő is gratulált neki a közösségi oldalán.

Ám nem tette ezt meg eddig Szalay Ferenc polgármester. Talán megromlott közöttük a viszony? Pedig korábban még el is látogatott a népes Kozák-családhoz a polgármester, igaz, az erről készült fotót később törölték a közösségi térből.

Érdekes, hogy maga Kis Grófo nem élt a népszerűséggel és nem tett fel egyetlen fotót sem közösségi oldalára az ő kiemelt figyelmű megünnepléséről. Az is érdekesség lehet, hogy megemlékezett az eseményről viszont Szakács Árpád újságíró is, aki egykoron a fideszes média kiemelkedő, vezető személyisége volt.

Szakács kissé pikirt módon osztotta meg gondolatait Kis Grófo orbáni felköszöntésével kapcsolatban.

Ezt írta:

“A keresztény magyar isten áldja meg a magyar nemzeti keresztények első számú vezetőjét azért, hogy ilyen szép szavakkal köszönti a keresztény magyar állam legértékesebb szövetségesét, a magyar nemzeti keresztények értelmiségi holdudvarának emblematikus vezetőjét. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség! Menjünk imádkozni! (U.I. Ha rosszul érzed magad, akkor képzeld el, milyen most fideszesnek lenni? Na, ugye, nincs semmi baj…)”

Kis Grófo és Kállai Mária az országgyűlési választás előtt Fotó: Kállai Mária Facebook

Nyitóképünkön Kis Grófo az orbáni köszöntővel a kezében, fotó: Orbán Viktor Facebook

Kapcsolódó cikkek