Megnéztük a szolnoki ligeti strandot: ez lenne 83 százalékban kész?

Megosztás

Bennfentes információk szerint állítólag elmérték egy újonnan épült medence oldalfalát a több éve készülő szolnoki tiszaligeti strandfürdőben, ezért azt vissza kellett 40 centiméterrel bontani. Az állítás helyességéről meggyőződni nem tudtunk, de az a kerítésen kívülről látszik, hogy bőven van még munka a területen. Fejér Andor alpolgármester azt mondta februárban, hogy a készültségi fok 83 százalékos. Hát, lehet az 81 is…

Kellemes madárcsicsergés fogadta a szolnoki Tiszaligetbe kilátogatót, még a strand építkezésének zaja sem zavart bele a csendbe kedden dél körül. Néhány munkás tartózkodott a munkaterületen, ahol egy medencét kiérkezésünk előtt nem sokkal bonthattak el. Ez a csúszda közelében volt. Az jól látható, hogy az épületek nagyjából készen lehetnek, de hogy bennük mi van kész, azt nem tudni. A terület nem nyújt túl szívderítő látványt, kalapot kell emelni a kivitelező előtt, ha ebből a látszólagos felfordulásból átadható létesítmény lesz jövő ilyenkorra.

Pedig Fejér Andor alpolgármester januárban azt mondta, hogy a beruházás készültségi foka 83 százalékos. Ezt egy közgyűlésen jelentette ki, hozzátéve, hogy februárban végre beengedik a képviselőket szemlézni az építkezésre. Ezt követően Borda Zoltán képviselő számolt be a tapasztalatokról.

Most, május 16-án nemigen kell nagy szakembernek lenni ahhoz, hogy azt mondja rá az ember, hogy szemre nincs készen a beruházás fejéri mértékkel nézve 83 százalékban. Legfeljebb 81 az…

De félre a tréfával, tényleg sok munka lehet még hátra. Ahogy említettük, nemrég bontották még csak fel emlékeink szerint azt a hatalmas medencét, ami a csúszda közelében terült el. Óriási betontörmeléket látni a helyén, belőle betonvasak meredeztek az égbe. Bőven lesz mit elszállítani a sittbe.

Azt látni, hogy utak és parkolók már épültek, épülnek, de hogy bentebb, a csónakázótó felé mi e helyzet, nemigen látni. Megbízható informátorunk szerint nemrég egy újonnan épült medence oldalfalát is vissza kell bontatni 40 centivel, mert elmérték a magasságot. Hogy melyikről lehet szó, nem tudni, ahogy azt sem, hogy helytálló-e az információ.

Mindenesetre akár el is képzelhető, hiszen az is csak akkor derült ki, hogy új kutat kell fúrni az egész strandhoz, amikor már javában folyt a munka. Amúgy azt sem tapasztalni, hogy nagyon fúrnák azt a kutat, bár az is lehet, ezt a munkát már rég letudták.

Az viszont biztos, hogy az egész strandfejlesztést már régen át kellett volna adni.

A képek alapján döntse el az olvasó, hány százalékos készültségről lehet beszélni!

Hátul nemrég törtek fel egy medencét.
A Garden Hotel felőli rész így néz ki
Ez pedig az uszoda felőli terület
Nem túl szívderítő látvány
Az épületek kívülről tetszetősek
Ez is úgy tűnik, készen van

Kapcsolódó cikkek