Nem szeretne felzárkózni ahhoz Pócs János, amit Brüsszelben látott

Megosztás

Bár nem tudni, beszél-e idegen nyelvet és ezt kihasználta-e arra brüsszeli látogatása során, hogy ott élőkkel, ottani külföldi politikusokkal cseréljen eszmét Pócs János, a jászsági politikus bátran kijelentette, nem szeretne ahhoz felzárkózni, amit ott tapasztalt. Pócs a 24-es uniós választást Brüsszelből indította el.

Népes jászsági delegáció járt a napokban Brüsszelben. Pócs János vezetésével jászsági polgármesterek utaztak ki Európa fővárosába, hogy ott tapasztalatokat szerezzenek, politikusokkal beszélgessenek.

Az utazásról a Jászsági Térségi Tv készített érdekfeszítő beszámolót.

Ebből megtudhattuk, hogy a jászsági polgármestereknek – akik közül hiányzott többek között Budai Lóránt jászberényi polgármester és Eszes Béla, Jánoshida vezetője – Hidvéghy Balázs tartott politikai, eligazító szemináriumot, ahogy régen nevezték, fejtágítót.

A fideszes politikus hűen felmondta a kötelező leckét a csúnya Brüsszelről, amely nem ad nekünk pénzt, pedig az jár nekünk, illetve a magyar baloldalról, amely szerinte nem a nemzeti érdekeket képviseli. 

Pócs János arra a kérdésre, hogy mi a brüsszeli kiruccanás célja, azt felelte, hogy mindig is kiválóan együtt tudott dolgozni a polgármesterekkel, másrészt pedig nem tagadta, ez egy felkészülés a jövő évi uniós parlamenti választásokra. A cél, hogy lássák, mi folyik Brüsszelben. Ő tartozik azzal a polgármestereknek, hogy elvitte őket oda, és együtt vannak.

A tudósításban megkérdezték a polgármestereket, hogy mennyire uniópártiak. Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány fideszes vezetője kijelentette, nem biztos, hogy jó helyen vagyunk, a harcot pedig most közvetlen közelről megtapasztalta. Ő amúgy úgy látja, hogy környezetében az emberek többsége kilépéspárti. Kolláth Bálint szintén fideszes vezető azt mondta, mindenképpen a magyar kormány álláspontját képviseli, miszerint védenünk kell az értékeinket. Farkas Ferenc, Jászapáti ugyancsak fideszes vezetője azt mondta, hogy semmi retorzió nélkül tehetik velünk Brüsszelben azt, amit tesznek. 

Pócs szerint is az a helyzet, hogy Brüsszel nem a magyar embereket képviseli. Szerinte személyesen is megtapasztalhatták, milyen az, amikor egy ország befogadja a migránsokat. Láthatták ezt az utcán…

Kijelentette, nem szeretne ahhoz felzárkózni, amit Brüsszelben tapasztalt.

Forrás: Jászsági Térségi Tv

Kapcsolódó cikkek