A vereség már nem olyan népszerű

Megosztás

A fideszesek többsége nem is hallott a súlyos jászberényi vereségről.

A megkérdezettek 57 százaléka értesült arról, hogy a jászberényi időközi önkormányzati választáson kikapott a Fidesz – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megbízásából készítettek. A kutatás szerint az ellenzéki szavazók 70 százalékához eljutott a hír, hogy az ellenzék polgármesterjelöltje, Budai Lóránt nyert, a Fidesz szavazóinak viszont csak 44 százaléka értesült a hírről. A kutatás szerint a pártválasztásukban bizonytalanok hasonló mértékű tájékozottságot, illetve tájékozatlanságot mutattak, írta a Telex.hu.

A felmérés szerint az ellenzékiek véleménye megoszlott arról, hogy a jászberényi eset egyszeri, helyi jelenség, amelyből nem szabad semmilyen országos tanulságot levonni, vagy az eredményből arra lehet következtetni, hogy bizonyos együttműködési formában az ellenzék legyőzheti a Fideszt. A Publicus kutatása szerint a Fidesz szavazóinak többsége, 72 százaléka gondolta úgy, hogy ez csak egyszeri eset, amelynek nincs országos tanulsága. A bizonytalanok is elsősorban erre hajlottak, de harmaduk nem válaszolt a kérdésre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 15-én váratlanul sima, kétharmados győzelmet aratott az ellenzék Jászberényben, az időközi önkormányzati választáson.

Arról is írtunk, hogy gyorsan kipucolták a Facebookot, miután hatalmasat bukott a Fidesz által támogatott jelölt, amit egyébként időközben visszaállítottak. Ennek kapcsán a Telex.hu megnézte azt is, mi történik, amikor a fideszes gépezet is javításra szorul.

Képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek