Megtartotta alakuló ülését az új jászberényi képviselő-testület – FRISSÍTVE

Megosztás

Délután 4 órai kezdettel megtartotta alakuló ülését az időközi választásokat követően Jászberény új önkormánnyzati képviselő-testülete.

A mandátumot nyert 15 képviselő közül 14 volt jelen. Egyénileg a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjei jutottak be, szám szerint tízen, míg a kompenzációs listáról a Fidesz jelöltjei kerültek be, úgymint Besenyi Orsolya, Tamás Zoltán, Szatmári Anikó és Bohárné Bathó Rozália. Besenyi nem volt jelen. Ez azért lehet érdekes, mert Pócs János térségi képviselő szerint a testületbe új Fidesz-jelölteknek kellene bekerülni, ám ezzel eldőlt, hogy Tamás Zoltánék ennek nem tettek eleget, felvették mandátumukat. Egy kérdés maradt, hogy ki lesz Besenyi helyett – aki lemondott mandátumáról – a Fidesz-listáról bejutó. A jelölő szervezet elvileg a helyi Fidesz lenne, de azt Pócs feloszlatta, így országos szinten dönthetnek a személy kilétéről.

A képviselők letették az esküjüket, majd Budai Lóránt újraválasztott polgármester mondott rövid beszédet. Ebben hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek is bebizonyították, hogy a városért folytatott munka meghozta és mindig meghozza a gyümölcsét. Bebizonyosodott, hogy lehet a várost tisztességesen, hitelesen vezetni. A hátralévő egy évben is – hiszen jövőre újra választások lesznek – azt szeretné, ha mindenki a városért dolgozna, és nem lenne acsarkodás, uszítás.

Ezt követően az első napirendi pontként új szmsz-t alkottak, minek legfőbb eleme, hogy a korábban megszűnt közbeszerzési bizottságot újra létrehozták. Tették ezt a legnagyobb átláthatóság érdekében. Létrejött a pénzügyi és költségvetési, illetve gazdasági és tulajdonosi és a városgazdálkodási bizottság. A humán bizottság ezentúl humán, közrendi és vallásügyi bizottság néven működik tovább.

Bejelentette, hogy a tanácsnoki posztok megszűntek, mert ez a pozíció nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A gazdasági és tulajdonosi bizottság élére Kertész Ottót, a humán, közrendi és vallásügyi bizottság élére Bethlendy Bélát, a közbeszerzési bizottság élére Skultéty Józsefet, a pénzügyi és költségvetési bizottság élére Szatmári Anikót, a városgazdálkodási bizottság élére Bozsik Ferencet választották.

Alpolgármesternek Balogh Bélát választották meg 14 egyhangú szavazattal.

A tudósítás elkészítéséhez a Jászsági Térségi TV élő adása szolgált segítségül.

Kapcsolódó cikkek