Áll a bál a feloszlatásra ítélt jászberényi Fideszben

Megosztás

Fordult a kocka Jászberényben. Eddig a fideszesek nézték kárörvendve és túlzott magabiztossággal, ahogy az ellenzéki oldalon folyt a csatározás a korábbi szövetségesek, a DK-s alpolgármester és jobbikos polgármester, valamint az MSZP-s alpolgármester között.

Mindhárman a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) színeiben indultak, de a DK-s Gedei József előbb lemondott alpolgármesteri címéről, majd Budai és Balogh ellen fordulva odáig jutott, hogy a képviselő-testület feloszlatását is kezdeményezte, ami mögé beállt nagy elánnal a helyi Fidesz is.

Ez lett azonban mind Gedeinek, mind a helyi Fidesznek is a veszte. Ugyanis Gedei – aki azóta már kilépett a DK-ból is – nem indult újra a képviselőségért, és a Fidesz is óriási vereséget szenvedett, aminek utóhullámai még most is verdesnek. Nem volt elég, hogy megalázóan kikapott a magabiztos Fidesz, de még szét is esett Jászberényben, hiszen a választókerületi elnök, a Jászság mindenható ura, képviselője feloszlatta a helyi csoportot.

Most tehát az ellenzék (vagyis hát a győztes és immár többségi) KJE -tagok és szavazói nézhetik ölbe tett kézzel a Fideszben dúló belharcokat, merthogy állítólag ölre mennek egymással a tagok.

Már csak pár óra van hátra az új képviselő-testület tagjainak a mandátumuk átvételére, ami ma délután 4 órakor lesz, de információink szerint még mindig nem biztos, hogy ki lesz a Fidesz részéről az a négy ember, aki át is veszi a képviselői megbízatást.

Úgy tudjuk, hogy Besenyi Orsolya, a Fidesz által támogatott független jelölt nem veszi fel mandátumát, ezt már jelezte is.

Tehát a kompenzáziós listáról kieső jelölt helyett egy következő lép előre, aki nem más, mint Bódis Béla.

Csakhogy a kompenzációs lista második helyén lévő Tamás Zoltán, korábi frakcióvezető és Pócs János között vita keletkezett. Pócs azt szeretné, ha olyanok lennének képviselők, akik még nem voltak korábban, vagyis meg akarja újítani a négy tagból álló képviselői garnitúrát. Ehhez az kell, hogy a Tamás Zoltán-Szatmári Anikó-Bohárné alkotta hármas ne vegye át mandátumát, lépjen le, tűnjön el a színről. 

Állítólag megfenyegette Tamásékat, ne merjenek beülni az új testületbe.

Csakhogy ebbe Tamásék nem hajlandók belemenni. Állítólag arra is hajlandók lennének, hogy függetlenként üljenek be a testületbe, ami nyilván nem tetszene Pócsnak, aki csak Bódisnak engedné meg, hogy ismét képviselő legyen fideszes színekben.

Az, hogy feszültség van a két erős ember, Pócs és Tamás között, jól mutatja, hogy helyi közösségi felületeken máris megjelentek a Pócs akaratát képviselők, és sorra jelentik be, hogy ők Pócs verzióját támogatják, a régi képviselők lépjenek le a színről. 

Ez s szöveg ismétlődik különböző nevek alatt:

“A tegnapi döntés értelmében a választók határozott akaratát figyelembe véve a Fidesz-csoport feloszlatását kezdeményezte Pócs János úr. Ezzel maximálisan egyetértve, mint Fidesz-szimpatizáns, szeretném minden olvasó, követő tudomására hozni, hogy sem Tamás Zoltán, sem Rozália Bohárné Bathó , sem Szatmári Anikó döntésével – mely szerint beülnek a testületbe -, nem értek egyet. Egyetértek a választók azon akaratával, hogy megújulást szeretnének. Ez jogos igény.”

Azt is beszélik a városban, hogy Tamás Zoltán elég merészet húzott azzal, hogy ellenfeszül Pócs akaratával. Ugyanis ő – és felesége is – állami alkalmazott, vagyis az állásával – ahogy a feleségéével is – játszik. Hacsak nincs esetleg olyan információ birtokában Tamás, amivel sakkban tudja tartani Pócsot.

Az, hogy ki kerül ki győztesként a belharcból, négy órakor kiderül.

A helyi Fidesz-csoport vezetője egyébként Tamás Zoltán, de jelen helyzet szerint nagy valószínűséggel ő függetlenként fog politizálni ezután a testületben.

Képünkön Tamás Zoltán még Pócs János képe alatt tart sajtótájékoztatót

Fotó: JTTV

Kapcsolódó cikkek