Politikai bombát robbantott Pócs János: a jászberényi Fidesz feloszlatását kezdeményezi

Megosztás

A választók akaratát figyelembe véve kezdeményezem a jászberényi Fidesz-csoport feloszlatását és újjászervezését! – közölte Pócs János jászsági parlamenti képviselő a közösségi oldalán. Pócs János megteheti ezt, hiszen ő a választókerületi elnök.

Pócs minden bizonnyal azért teszi ezt, mert alaposan megégette magát a Fidesz a rendkívüli önkormányzati választással.

A választást Gedei József, a DK akkori helyi elnöke kezdeményezte, de mellé állt támogatóként a Fidesz. A képviselő-testületi szavazáson aztán a Fidesz meghátrált, de így is megszavazta a testület feloszlatását Budai Lóránt polgármester és csapata.

Most az a hír járja Jászberényben, hogy Pócs János és a korábbi testület Fidesz-frakciójának vezetője, Tamás Zoltán összekülönböztek. Már azon is vita van köztük állítólag, hogy volt-e értelme az időközi választásnak, amit szintén állítólag Pócs János erőszakolt ki.

Szintén helyi információink szerint Pócs új tagokat szeretne látni a képviselő-testületben, miközben állítólag Tamás ezt nem szeretné.

Talán ez vezetett Pócs mostani lépéséhez. De az is lehet, “fentről” mondták meg Pócsnak, hogy mit is kell csinálnia.

Az biztos, hogy szerda 16 órakor esküt kell tenniük az új képviselőknek, itt kiderül, kik lesznek a Fidesz részéről a képviselők a testületben.

Kapcsolódó cikkek