Már használható a megújult, kibővült fitneszpark 

Megosztás

Új helyre, a központi játszótér mögötti fitneszparkba került a korábban a játszótérre telepített öt fitneszgép Martfűn. Ehhez a gumiburkolatos felületet is tovább bővítették.

– Jogszabályváltozás miatt a játszótéren nem maradhattak tovább a sporteszközök. Mivel korábban már a játszótér mögötti területen a Martfűn működő FitMed System Kft. eszközeinek felajánlásából az önkormányzat kialakított egy fitneszparkot, olyan döntés született, hogy oda kerüljenek át a játszótéri fitnesz eszközök – mondta a martfű.hu-nak Tóth Ferenc, a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportjának vezetője.

Az áthelyezéshez a meglévő gumiburkolatos felületet tovább kellett bővíteni, az érvényében lévő szabványnak megfelelő védőtávolságok betartásával. Miután a talajmunkákat befejezték és a gumiburkolat elkészült, a Tisza Park Kft.-vel közösen felülvizsgálták az áthelyezésre kerülő eszközöket, majd a megállapított és szükséges javításokat is elvégezték. Ebben a munkában a kültéri fitneszgépek terén komoly tapasztalattal és szakmai háttérrel rendelkező FitMed System Kft. volt a segítségükre.

Az újonnan kihelyezett kültéri fitnesz eszközöket is használati és biztonságtechnikai utasításokkal látták el, ezzel is segítve az azokat sportolásra használó személyek biztonságos kikapcsolódását.

Forrás és fotó: marfű.hu

Kapcsolódó cikkek