Idén is megválasztásra kerül az ország söre

Elindult az országos online szavazás, amely során a magyar sörkedvelők ismét beleszólhatnak abba, milyen ízvilágú legyen az idei Ország Söre. A kezdeményezés immár hagyománnyá válik, tavaly több ezer szavazó vett részt a voksolásban. A cél nem változott, szeretnék, hogy a sörrajongók aktív szerepet vállaljanak egy teljesen új, korábban nem létező recept megalkotásában.

Tovább olvasom

Ez a titka a szolnoki habos islernek

A szolnoki isler 2020-ban megkapta a HÍR-védjegyet (Hagyományok-Ízek-Régiók program), bár a keletkezéséről és eredetéről rengeteg történet kering. Van, aki szerint akkora volt a szegénység, hogy lekvár helyett kényszerből készítették cukrozott tojásfehérjével. A sütemény azóta legendássá vált a térségben.

Tovább olvasom

Kunmadarasi családi háza ihlette Mautner Zsófi legújabb szakácskönyvét

Budapesten született, de alföldi gyökerei is vannak Mautner Zsófi gasztroblogger szakírónak, akinek legújabb szakácskönyvében ízletes receptek mellett szó esik a régióban jellemző alapanyagokról, tárgykultúráról és személyes vonatkozásról – ennek apropóján adott interjút a Nosalty-nak.

Tovább olvasom

Élelmiszer-hulladékból készült recepteket tartalmazó, ingyenes szakácskönyvvel rukkoltak elő

Ingyenes letölthető szakácskönyvvel rukkolt elő a kanadai IKEA, amelyben észak-amerikai séfek közreműködésével 50 olyan receptet mutatnak meg, amelyekkel olyan maradékokból készíthetünk fogásokat, amit alapjáraton valószínűleg már kidobnánk. Például hogy kell készíteni bacont banánhéjból, füstölt csirkét kukoricahéjjal és palacsintát zöldségdarabkákból. A szakácskönyv a reggelitől egészen a desszertig mutat be kreatív és ízletes (?) ötleteket, valamint arra is ad tippeket, mit csinálhatunk minden olyan dologból, amit már tényleg nem lehet megenni, így például tojáshéjból vagy kávézaccból. A szakácskönyvet innen tölthetik le a bátrak.

Tovább olvasom