A megye bűnügyi fertőzöttsége országos átlag alatti

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés ülésén a megye közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló mellett a képviselők elfogadták a z önkormányzat 2022. évi zárszámadási rendeletet, a 2022. év ellenőrzési jelentést, döntöttek az orosz-ukrán háború egyéves évfordulójáról szóló országgyűlési határozathoz való csatlakozásról, valamint zárt ülés keretében határoztak azok köréről, akik idén az önkormányzat kitüntető díjait megkapják.

Tovább olvasom

Danyi Máté lett Szolnok rendőre

A Szent György, azaz a rendőrség napja alkalmából tartottak ünnepséget a szolnoki megyeházán pénteken. Ezen rangos városi díjat is átadtak. Az ünnepi eseményen természetesen jelen volt Rádi Norbert megyei rendőrfőkapitány, akit a napokban léptettek elő. Danyi Máté főtörzszászlós érdemelte ki idén a Szolnok rendőrének járó elismerést, az erről szóló oklevelet Szalay Ferenc polgármester adta át. Szalay közösségi oldalán kiemelte, a városi és megyei állomány szakszerű és lelkiismeretes munkájának köszönhetően lehet Szolnok és a régió is egy élhetőbb hely.

Tovább olvasom

Előléptették a Szolnok megyei rendőrfőkapitányt

Magyarország köztársasági elnöke a rendőrség napja alkalmából kinevezte rendőr dandártábornokká dr. Rádi Norbert ezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitányát. Rádi Norbert a Rendőrtiszti Főiskola elvégzését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályán vizsgálóként kezdte pályafutását 1998-ban. Egy évre rá a Csongrádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán lett nyomozó, egy év múlva már főnyomozó. 2002-ben osztályvezető, 2004-ben kapitányságvezető. 2009-ben Hódmezővásárhelyen lett kapitányságvezető. 2015-ben a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon már bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes. Innen került Szolnokra, ahol 2020 szeptember 1-től látja el a rendőrfőkapitányi teendőket. A rendőrfőkapitány, akit egyedül léptettek elő a rendőrség napja alkalmából országos szinten,…

Tovább olvasom