Szolnokon állomásozó katonák is részt vesznek a boszniai békefenntartásban

A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár adta hírül, hogy az EUFOR Althea misszió következő váltása elindult a kora reggeli órákban. A csapat felkészülése hónapokon át tartott, ráadásul most először egy magyar tábornok, Sticz László áll a békemisszió élén.

Tovább olvasom

Métereket zuhant az ismert színész Szolnokon, a tévében is látni lehet majd

Ötven másodpercig zuhant szabadesésben az ismert színész, Thuróczy Szabolcs Szolnokon. Hogy a művésznek mégsem lett semmi baja, arról egy ejtóernyő és katona tandemtársa gondoskodott. A színész Szolnokon az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál járt a Spektrum tévé stábjával, hogy a nézők a segítségükkel bepillanthassanak a forgószárnyasok életébe.

Tovább olvasom

Felszállást követően megszűnt a kapcsolat a szolnoki katonai helikopterrel

Egy szolnoki H145M típusú helikopter nem sokkal a felszállást követően vészhelyzetet jelentett, majd megszűnt a kapcsolat a pilóták és a torony között. Szerencsére ez csak gyakorlat volt. Magyar-román, román-magyar légi kutató-mentő gyakorlaton vettek részt a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonái.

Tovább olvasom

Személyesen mondott köszönetet a szlovén nagykövet a szolnoki katonáknak

Látogatást tett dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál a minap, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért egyik legnagyobb természeti katasztrófa kapcsán biztosított magyar segítségnyújtásért.

Tovább olvasom

Kiválóan futottak katonáink

A Szolnokról rajtoló Bicogó maraton elnevezésű versenyre idén is több százan neveztek, akik közel 44 kilométer megtétele után érkeztek meg a tiszasülyi célba. Ott ajándékokkal és finom ebéddel várták őket a szervezők. A maraton során akár futva, akár kerékpárral, vagy mindkét módon lehet versenyezni. A versenyen katonák is részt vettek, jó eredménnyel.

Tovább olvasom

Lezárult a kadétok repülős tábora

Ebben az évben is fantasztikus programok vártak azokra a kadétokra, akik jelentkeztek a Honvédelmi Repülős Sporttáborba. A Magyar Honvédség szolnoki Kiss József 86. Helikopterdandár partneriskolái között meghirdetett táborok a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával, a helikopterdandár szervezésében jöttek létre, összesen 20 diák részvételével.

Tovább olvasom