Személyesen mondott köszönetet a szlovén nagykövet a szolnoki katonáknak

Megosztás

Látogatást tett dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál a minap, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért egyik legnagyobb természeti katasztrófa kapcsán biztosított magyar segítségnyújtásért.

A nagykövet elmondta, hogy szabadsága alatt Črna városában önkéntesként segítette a védekezési munkálatokat az árvíz során, személyesen látta a magyar helikoptereket és figyelemmel kísérte azok tevékenységét. A két H-145M helikopter személyzete a védekezési feladatokban tartós élelmiszer, ivóvíz, gyógyszerek, tisztító- és fertőtlenítő eszközök, áramfejlesztő berendezések, valamint üzemanyag kiszállításával segítették a katasztrófaelhárítási feladatokat. 

Beszédében többször is hangsúlyozta, nem tudják eléggé megköszönni a mentésben résztvevő személyzet önzetlen munkáját, és hálásak a gyors és szakszerű árvízvédelmi segítségnyújtásért.

A találozó alkalmával dr. Koller József dandártábornok megbízott légierő parancsnok és dr. Bali Tamás ezredes dandárparancsnok együtt mutatták meg a mentésben résztvevő helikoptert a nagykövetnek.

Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár – hivatalos oldal Facebook

Fotó: Angyalosi Andrea főtörzsőrmester 

Kapcsolódó cikkek