Rengeteg bolt tűnt el a Jászkunságból és még nem is láttunk minden rosszat

A felmérés még nem is tér ki az elmúlt egy év történéseire, csak tavaly júniusig vizsgálta a kiskereskedelmi üzletek borzalmas mértékű bezárási hullámát. Jász-Nagykun-Szolnok megye közepesen szerepelt, de így is rengeteg kiskereskedelmi egység megyénkből tűnt el.

Tovább olvasom

Rendelet ide vagy oda, még mindig hiány van egyes boltokban az ársapkás termékekből

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy a nézőik üres polcokról küldenek felvételeket, pedig múlt csütörtök óta kétszer annyi árstopos terméket kell tartaniuk a boltoknak. A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elmondta: szerinte nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek. Az agrárminiszter az Indexnek kedden azt mondta, hatósági árak nélkül 30 százalékkal többet költenének élelmiszerre a legszegényebbek. A GKI szerint a miniszter téved. Az RTL Híradó riportja:

Tovább olvasom

Komoly a cukorhiány hazánkban, több boltban már nem is lehet kapni

A szakértő szerint az okok között van az aszály és részben az ársapka is. A magyar boltokban vagy nem lehet kapni cukrot, vagy az üzletek limitálják a megvehető mennyiséget, írja az Infostart. Magyarország nem tud elég cukrot előállítani, az importnak pedig nem kedvez a nemzetközi helyzet – közölte a Cukorrépa Termesztők Országos Szövetségének elnöke, a Cukor Terméktanács és Szakmaközi Szervezet elnökhelyettese. Az elégtelen hazai termelés okait fejtegető Dorogi Árpád elmondta: az elmúlt években méltánytalanul alacsony volt a cukor, illetve a cukorrépa ára, ami miatt a termelők évről évre csökkentették a…

Tovább olvasom