Környezetvédelmi gyermektábort szerveztek Jászboldogházán

Megosztás

A Rácz Aladár Zeneiskoláért Alapítvány által létrehozott Jászsági Tehetségműhely tehetséggondozó táborának köszönhetően mintegy húsz fiatalnak volt lehetősége a környezetvédelmet, állatvédelmet érintő témakörökben elmélyülni Jászboldogházán. A tábor egyik programja a National Geographic magyarországi magazinjában is hamarosan látható lesz.

Az első nap a tábor megnyitásával, a napirend megismerésével és a hét tematikájának ismertetésével kezdődött, de a szervezők elmondása szerint a szabad programokat, „személyes perceket” is fontosnak tartották biztosítani a gyerekek számára, emellett igyekeztek a tehetségkibontakozás alapját személyes motivációval elősegíteni. Burik Bernadett táborvezetőként, Rákosi-Szabó J. Patrik szakmai vezetőként működött közre a szervezésben.

A tábor természetjáró részeként egy rövid túrával indítottak, majd hüllőbemutató következett. A résztvevők ezután a kék vércse telepet látogatták meg, majd a kézművességgel és a gyógynövényekkel is megismerkedtek.

Szerdán Portelekre látogattak traktorral a Jász Alpaka farmra, ahol alpaka gyapjú felhasználásával karkötőket készítettek a gyerekek.

Útjuk következő állomása Tápiószelére, a Nemzeti Biodiverzitás-és Génmegőrzési Központba vezetett, ahol a honos növényeket, valamint a génbank feladatait ismerték meg egy rövid túravezetés során. Pénteken, az utolsó napon a tábor szomszédságában található Tájházban találkoztak elődjeink ránk örökített értékeivel.

„Úgy gondoljuk, hogy a megoldás a gyerekek kezében van, ők azok, akik a témára nyitottak, felnőttként pedig tudatosan óvhatják Földünket és annak valamennyi csodáját. Munkánk során a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy kapcsolati tőkénk bevonásával a természet szeretetére neveljük a ránk bízott gyermekeket” – írták a szervezők a tábor célkitűzéséről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek