Ahogy október végén megírtuk, hetedik alkalommal indult el a nevezés a Magyarország Étele melegkonyhai szakácsversenyre. A döntőt április 27-én a Szolnok Campuson tartják a III. Magyar gasztronómia napja című rendezvény részeként. Most a részletes program és a támogatók névsorát is nyilvánosságra hozták.
Az idei év mottója: „Csak tiszta forrásból”. A Kárpát-medence egészéből várják a szakácsversenyre a jelentkezőket, az esemény célja, hogy innovatív módon újítsák meg hazai ételeinket, minél természetesebb és egészségesebb alapanyagok felhasználásával.
A bejelentő sajtótájékoztatón decemberben elhangzott, hogy a verseny szervezőit, résztvevőit is, a szakmai felkészültség mellett, a magyar konyhakultúra tisztelete és a hagyományok őrzése jellemzi.
Az alábbi programokat rendezik meg április 27-én a a Tiszaligeti sétányon található Debreceni Egyetem Szolnok Campusán:
• Magyarország étele 2024. élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny,
• Magyarország étele 2024. – Szamos Tányérdeszert verseny,
• Magyarország díszasztala 2024. pincérverseny,
• Szakma Ifjú Mestere 2024. iskolák versenye,
• „Csak tiszta forrásból” pályaorientációs rajzpályázat kiállítás és eredményhirdetés
• HunExpo 2024
• Múlt és jelen – a Jászkunság gasztronómiai öröksége című konferencia
• Jászkun Gasztro Udvar
A döntő zsűrijében többek között Paskó Csaba világbajnoki ezüstérmes mesterszakács, Németh Tamás, a gyenesdiási A Füstbenjáró Exective Chef-je és Kutyifa Gábor mestercukrász is megtalálható. A zsűrielnök Erdős Hanna négyszeres olimpiai-, és négyszeres világbajnok mestercukrász.
A rendezvény mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött, a linket ide kattintva lehet elérni, bár a Google Drive űrlap egyelőre nem elérhető.
Kép: Magyarország Étele Fb, Mészáros János/MTI