Nyolcvanhárom százalékos készültségben van a tiszaligeti fürdő

Megosztás

Hol tart a szolnoki tiszaligeti strandfürdő felújítása, és mi az oka annak, hogy a polgármesteri ígért ellenére az önkormányzati képviselők nem láthatták még a beruházást a kerítésen belülről, holott erre konkrét ígéretet kaptak. Ezt kérdezte a csütörtöki szolnoki önkormányzati közgyűlésen napirend előtt Borda Zoltán képviselő. 

Az alpolgármesteri válaszból megtudhattuk, hogy a Modern városok keretében megvalósuló fürdőfejlesztés készültségi foka 83 százalékos. A kivitelezővel egyeztetett időpont pedig február 3-a, ekkor tekinthetik meg a képviselők a beruházást.

Borda Zoltán szerint nem kapott a kérdésre választ, miszerint mi volt az oka, hogy eddig nem kaptak bebocsátást a területre, holott legelőször még 2021-ben kértek erre engedélyt, de ezt a covidjárványra tekintettel utasították el, amit nem is értettek a képviselők. Majd tavaly nyáron is hasonló igénnyel léptek fel, és kaptak is ígéretet a polgármestertől, de ebből sem lett semmi. Egy szó mint száz, miért nem lehetett már eddig is megnézni, hol tart a beruházás. A viszontválaszban az alpolgármester kifejtette, hogy kettőn áll a vásár, a kivitelezővel ezt a bejárást most sikerült tető alá hozni.

A tiszaligeti fürdőfejlesztés Szolnok Luca-széke. A beruházás évek óta tart, holott már rég át kellett volna adni, ráadásul már jóval többe kerül, mint amivel előzetesen számoltak. Hasonlóan járt a Szigligeti Színház felújítása, ott is jelentős csúszás és többletköltség lépett fel. Hogy aztán a fürdő esetében a 100 százalékhoz az a hiányzó 17 mikorra készül el, nem tudni, erre nem tért ki a válaszadó.

Kapcsolódó cikkek