Szexuálisan zaklatott egy 5 éves kislányt egy Szolnok megyei polgárőr

Megosztás

Az idős polgárőrt első fokon két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szolnoki Törvényszék szexuális erőszak bűntette miatt, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amely kiskorúakhoz köthető. Az ügyészség azonban fellebbezett.

A borzalmas cslekeményt még két és fél évvel ezelőtt követte el a férfi. A tényállás szerint 2022 áprilisának egyik éjjelén, az idős férfi kihasználva, hogy élettársa a hálószobából kiment dohányozni, szexuálisan közeledett a párja náluk tartózkodó ötéves dédunokája felé. Állítólag a gyermeket molesztálta a férfi. Miután a kislány rászólt, az felhagyott a cselekmény folytatásával. Ezt követően a gyermek hozzátartozóinak és óvodai nevelőjének számolt be a történtekről.

A Szolnoki Törvényszék két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az idős férfit, szexuális erőszak bűntette miatt, valamint végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amely kiskorúakhoz köthető.

Az ügyészség hosszabb tartamú, letöltendő szabadságvesztésért fellebbezett, azzal, hogy az idős férfit feltételesen se engedjék szabadlábra. A bűnösségét végig tagadó, idős férfi és védője felmentésért fellebbezett.

A 24.hu megkereste az Országos Polgárőr Szövetséget az üggyel kapcsolatban. A lap kérdéseire Bakonyi Ágnes, a szövetség sajtófőnöke elárulta, hogy a 24.hu cikkéből tudták meg, hogy az idős férfi polgárőrként tevékenykedett, ezt követően azonnal intézkedtek az ügyben.

“A férfi az egyik Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei egyesületnek a tagja volt. A történtek után azonnali hatállyal visszavontuk a polgárőri igazolványát, és etikai vizsgálatot rendeltünk el az egyesülete elnökével szemben, hogy kiderítsük tudott-e az idős férfi múltjáról” – nyilatkozta Bakonyi Ágnes sajtófőnök.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek