Szavazatszámlálókat látott vendégül a jászberényi önkormányzat

Megosztás

A szavazatszámlálók ébersége és gondossága segít megelőzni a csalásokat és a választási visszaéléseket, nem kis feladatra vállalkozik tehát az, aki ilyen módon hozzájárul a demokrácia működtetéséhez. Jászberényben szép gesztussal köszönték meg a munkájukat, akiknek ezúttal rekordszámú szavazatot kellett számolni.

A szavazatszámlálók munkája elengedhetetlen része a demokratikus választási folyamatnak. Ők felelősek a szavazatok összegyűjtéséért, feldolgozásáért és pontos megszámlálásáért, biztosítva ezzel, hogy a választás eredményei hitelesek és megbízhatóak legyenek.

Úgy tűnik, hasonlóan gondolja ezt a jászberényi önkormányzat is, hiszen egy vacsora keretében pártállástól, delegációs hovatartozástól függetlenül vendégül láttak mindenkit.

„A szavaknál sokkal többet érnek a tettek és ezt a mai este is bebizonyította. Mindegy, hogy ki kinek számolt és, hogy ki kinek szurkolt, ma nem ellenérdekelt felek voltunk, hanem jászberényiek – egy nagy közösség egyenrangú tagjai. Hiszen a cél közös volt: egy törvényes, problémamentes és sikeres helyi választás lebonyolítása” – írta az esemény kapcsán Budai Lóránt, a város polgármestere. Hozzátette, több, mint kétszázan dolgoztak a választások tisztaságáért és a sikeres lebonyolításért, sokan 24 órán keresztül, de olyan is előfordult, hogy két egész napon keresztül talpon volt.

Kép: Gémesi Balázs

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek