Nemrég menesztették, most díjat kapott a Szolnoki MÁV Kórház egykori igazgatója

Megosztás

Nagy visszhangot váltott ki tavaly decemberben, hogy Pintér Sándor belügyminiszter számos kórházigazgatót mentett fel. Voltak, akiket egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztettek, másokat indoklás nélkül távolítottak el. A MÁV Kórház vezetőjét, Rudner Ervint is érintették a változásokat, aki most a Magyar Kórházszövetség által adományozott életműdíjban részesült.

December közepén írtunk róla, hogy Dr. Rudner Ervin, a Szolnoki MÁV Kórház igazgatója és Csiki Zoltán, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház vezetője is a távozók között lehet. Egy közleményben jelentették be, hogy az Országos Kórházi Főigazgatósággal (OKFŐ) együtt egyszerre 24 kórházigazgatónak mondanak fel.

Az 1954-ben született Rudner doktor több, mint negyven évet töltött az egészségügy szolgálatában, mozgásszervi megbetegedéseket gyógyított. Munkásságát a város napja alkalmából Ezüst Pelikán Díjjal is jutalmazták.

Az elismert orvos kirúgásáról Szalay Ferenc polgármester így írt: “Sajnálom, mert egy olyan, a szakmájáért élő, a betegeihez és munkatársaihoz egyaránt maximális odaadással viszonyuló orvosnak kell elköszönnie, akivel együtt mentettük meg 2006-ban a megszűnés szélére sodort MÁV Kórházat. Egy olyan szaktekintélynek, akinek az irányítása alatt a rendelőintézet nemhogy életképes, de országosan is elismert ortopédiai, reumatológiai, mozgásszervi rehabilitációs központ lett”.

A méltatlan kórházigazgatói lezárás ellenére a Magyar Kórházszövetség ügyeiben kiemelkedő munkát végző személyiségének juttatható Varga Ferenc Díjat 2024-ben Dr. Rudner Ervin kapta.

„Volt a Szolnok Megyei Orvosi Kamara elnöke, az Ortopédiai Szakmai Kollégium és Társaság elnökségének tagja. 2006-tól a Magyar Kórházszövetség vezetőségi, majd elnökségi tagja, jelenleg a felügyelő bizottság elnöke. A Kórházszövetség elnökségében aktív, meghatározó véleményformáló, a várólistákkal kapcsolatos konzultációkban és szakértői munkákban betöltött kiemelkedő szerepe predesztinálta a díjra” – foglalták össze pályafutását az eseményen.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek