Háromból három, az Olaj, a Dózsa és a MÁV is nyert a hétvégén

Megosztás

Sikeres sporthétvége Szolnokon, az Olaj, a vízilabdások és a MÁV együttese is sikerrel vette a hétvégi akadályokat.

A Szolnoki Olaj az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, 26 mérkőzés után 41 pontot visz tovább a play off-ba. Az utolsó mérkőzésen a Kaposvár fogadta a szolnoki kosarasokat, és már az első negyed a megyeszékhely tíz pontos előnyét hozta. Ezután a második játékrészben négy ponttal a hazaiak nyertek, de a kezdeti előny jól jött a Szolnoknak, az utolsó két negyed döntetlenjei által (20-20 és 27-27) végül a 90-96-os végeredmény állt be.

A Szolnoki MÁV egy sikeres felkészülési szezon után az ötödik tavaszi tétmeccsét várhatta a Cegléd ellen. A Cegléd utolsó helyen, 20 lőtt és 65 kapott góllal áll, mindössze 9 pontot szereztek eddig a szezonban. A győzelem tehát kötelező volt, és meg is történt.

Iván már az ötödik percben betalált, majd a második félidő elején már kettővel ment a vendégcsapat. A hazaiak ugyan szépíteni tudtak, de a végén ismét két gólosra nőtt a Szolnok előnye, 1-3 lett a vége.

A Szolnoki Dózsa az Olajhoz hasonlóan szintén Kaposvárra látogatott. A hazaiak borzalmas formában vannak, a legutóbbi négy tétmérkőzésüket elvesztették, a Dózsa 10-13-as győzelmével pedig ez a szám ötre nőtt. Magabiztos játékkal, a négy negyedből hármat megnyerve szerzett pontokat a Szolnok, a vízilabdások a negyedik helyen állnak, három pontra a dobogón levő BVSC-Zuglótól.

Kép: vizilabda-szolnok.hu

Kapcsolódó cikkek