Így üzentek a helyiek az újranyitott, aztán ismét bezárt Tisza Szálló gyógyfürdőjének

Megosztás

Nagyon várták a helyiek, hogy újra kinyisson a Tisza Szálló gyógyfürdője, ami hivatalosan tavaly év végén meg is történt. Aztán jött a fekete leves, a megnövekedett víz- és csatornadíjakra hivatkozva hamar bezárt a hotellel együtt. Az elégedetlen lakosok a kifolyó környékére helyezett papírokkal mondták el határozott véleményüket.

A Tisza Szálló és Gyógyfürdő neobarokk épülete Szolnokon a Tisza folyó partján, parkosított környezetben található. Az épületet 1928-ban építették Hegedűs Ármin tervei alapján.

A fürdőrészleg közel négy éven át volt zárva, aztán december végére teljesültek a feltételek, a nyitás hangulatáról és szerkesztőségünk élményéről ide kattintva olvashat.

Őszi Zoltán fürdővezető elmondta, kifestettek, és sokat dolgoztak azon, hogy újra élvezzék a szolnokiak a gyógyvíz hatásait. Koszos, mondta valaki a fürdőre, amit a vezető visszautasított, mondván, nem koszos a fürdő, hanem kopott, régi. Persze, fel lehetne teljesen újítani, de ahhoz nem elég az a pénz, amennyibe került például a festés.

A felnőttek számára 2600 forint, a nyugdíjasoknak 2300 a belépő, míg 20 főtől kezdődően a csoportok számára 2000 Ft/fő a jegyár.

Alig telt el néhány hét, a szolnokiaknak azzal kellett szembesülniük, hogy a fürdőrészleg és a hotel is bezárt. A probléma elsősorban azért van, mert a vízdíj köbméterenként 260 forint plusz áfáról felment 886 forint plusz áfára, persze ez a gyógyvizet élvezni szándékozó látogatókat aligha hatja meg.

A vezetőségtől ráadásul elhangzott – ha valaki hajlandó lenne megvenni a szállodát, készséggel néznének a tárgyalások elé. A hivatalos verzió egyelőre az, hogy 2024. május 31-ig tartanak zárva, aztán „majd meglátjuk…” Mindenesetre a kiemelt képünkön látható feliratok egyértelmű bizonyítékai annak, a szolnokiaknak szüksége van és hiányolják a fürdőt.

Kép: Andrea Gulyás/Szolnokon beszélik Fb csoport

Kapcsolódó cikkek