Kinyit a fürdő a szolnoki Tisza Szállóban

Megosztás

Régóta várták a gyógyfürdőzés szerelmesei, hogy kinyisson a szolnoki Tisza Szállóban a fürdőrészleg. Most ez napokon belül megtörténik.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, a Tisza Szállóban a közelmúltban már helyreállt a közkút szolgáltatása, ismét folyik a gyógyvíz a szálló kútjából. A korábban elromlott szivattyút kicserélték, így a víz újra folyhat a közkedvelt kútból.

Most a szálló vezetése lapunkat arról értesítette, hogy – ahogyan azt korábban ígérték is – december végén kinyit a fürdő, abban ismét lehet élvezni a gyógyvíz hatásait.

Ahogy azt megtudtuk, nyitás december 27.én. Naponta 8 és 18 óra között tartanak nyitva. Egyelőre december 30-ig, Pénztárzárás 17 órakor.

Ezt követően január 3-tól lesznek nyitva, naponta 8 és 18 óra között, hétfő kivételével minden nap, vasárnap azonban csak 16 óráig.

Így alakul a nyitva tartás

A Tisza Szálló és Gyógyfürdő neobarokk épülete Szolnokon a Tisza folyó partján, parkosított környezetben található. Az épületet 1928-ban építették Hegedűs Ármin tervei alapján.

A szállodához közvetlenül kapcsolódik a gyógyfürdő, amelynek épülete a török fürdőkre emlékeztet. A kör alakú kupolacsarnokban egy nagyobb és egy kisebb meleg vizes medence, valamint a szauna utáni fürdőzésre szolgáló vizes medence található. A 948 méter mélységből feltörő, 55,6 °C-os hévíz alapvetően a jódos-brómos gyógyvizek közé sorolható, jelentős kalcium, magnézium, fluor, metakovasav és metabórsav tartalommal. Reumatikus, ízületi, nőgyógyászati betegségek, gyomorfájások (savtúltengés), fogínybetegségek hatásos kezelési eszköze.

Kapcsolódó cikkek