Elképesztő mennyi hulladékot szedtek össze a Tisza mentén

Megosztás

Rengeteg hulladékot, jellemzően különböző csomagolásokat szedtek össze a Tisza és a Tisza tó mentén. Erről tájékoztatott Facebook-oldalán a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig.

Korábban mi is írtunk róla, hogy önkéntesek takarították a Tisza szolnoki szakaszát. Az árhullámok levonulását követően a KÖTIVIZIG vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében eddig 913 zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze a Tisza folyónál és a Tisza-tónál.

Az összegyűjtött 913 zsáknyi hulladékból 512 zsáknyi szemét a Tisza-tó partjait, 401 zsáknyi pedig a Tisza folyó középső szakaszát szennyezte – tájékoztatott a Kötövizig.

A gyűjtést követően tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a szemét jellemzően csomagolási hulladékból, PET-palackokból és más műanyagszármazékokból, fém italosdobozokból, illetve üvegekből állt. A kihalászott hulladékok között azonban volt egy igazán meglepő is, egy hűtőszekrény is előkerült a vízből.

A vízügyi igazgatóság eddig két fuvarral megközelítően 4 tonnányi szemetet szállított el az NHSZ tiszafüredi telephelyére.

A teljes bejegyzést itt tekinthetik meg:

Kapcsolódó cikkek