Önkéntesek takarították ki a Tisza szolnoki szakaszát

Megosztás

A PET kupa aktivistái helybeli önkéntesekkel karöltve tegnap megkezdték a Tisza szolnoki, belvárosi szakaszának kitakarítását – számolt be a hírről a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig Facebook-oldalán.

A vízügyi igazgatóság arról ír, hogy minden jelentősebb árhullám során nagy mennyiségű kommunális hulladékot sodor magával a folyó. A szemét egy része pedig felhalmozódik a hullámtéren.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, néhány nappal ezelőtt tetőzött Szolnoknál a Tisza. Így az árhullám elvonultával ismét jelentős mennyiségű kommunális hulladék maradt hátra.

“A PET kupa aktivistái az Arany vízijármű kölcsönző munkatársaival közösen tegnap délelőtt vízre szálltak, hogy összeszedjék a Tiszaparti katolikus óvoda és iskola előtti partszakaszon a hullámtéri fákon, bokrokon felgyülemlett szemetet, ami zömmel PET palack és műanyagszármazék” – írta bejegyzésében a Kötivizig.

Az önkénteseket a vízügyi igazgatóság egy motorcsónakkal és egy kishajó vezetővel is segítette a környezetszépítő munka elvégzésében. A kihalászott hulladékot az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. szállítja el.

Kapcsolódó cikkek