Máris sokan élvezték a gyógyvíz áldásos hatását a szolnoki Tisza Szállóban, ahol még egy jó hírrel is szolgáltak

Megosztás

Újra kinyitott a szolnoki Tisza Szálló gyógyfürdője, a fürdőzés szerelmesei nagyon várták már ezt a pillanatot. Közel négy éve volt zárva a fürdőrészleg, ám mostantól ismét lehet brűgölni. Sokan éltek is a lehetőséggel. Helyszíni riportunk.

– Nem tudja, kell most parkolódíjat fizetni? – kérdezte egy betérő tőlünk, amikor beléptünk a szolnoki Tisza Szálló gyógyfürdőjének előterébe. A fürdőrészleg közel négy éve tartott zárva, most újra kinyitott, hiszen ehhez a feltételek teljesültek. Az elromlott régi helyett immár új szivattyú szolgáltatja a vizet, ezzel együtt az egy időre szünetelő közkifolyóból is folyik a víz. A szivattyúcsere “potom” 4,2 millió forintba került a szállót üzemeltető kínai tulajdonosnak.

Amikor először hírportálunk hírt adott a fürdő újranyitásáról, máris nagy érdeklődés övezte a lehetőséget. Persze voltak kételkedők, kötekedők is, akik még ebben is valamiféle problémát láttak, valaki azt kérdezte például, hogy fertőtlenítve van-e a fürdő.

Ez utóbbi mondatot már a szálló vezetésével “elemeztük ki” a pénztár előtt. Azt is megtudtuk, van, akinek semmi sem elég, például sokan a szauna hiányát rótták fel.

Mint azt a vezetőségtől megtudtuk, természetesen minden feltételnek megfelelnek, minden engedéllyel rendelkeznek. Őszi Zoltán fürdővezető – aki megmutatott minden helyiséget – elmondta, kifestettek, és sokat dolgoztak azon, hogy újra élvezzék a szolnokiak a gyógyvíz hatásait. Koszos, mondta valaki a fürdőre, amit a vezető visszautasított, mondván, nem koszos a fürdő, hanem kopott, régi. Persze, fel lehetne teljesen újítani, de ahhoz nem elég az a pénz, amennyibe került például a festés. Ugyanis az sem ingyen volt. Mi mindent rendben találtunk, ahogyan minden bizonnyal több vendég is.

Ottjártunkkor ugyanis több fürdőző is élvezte a víz áldását. Akivel beszéltünk, mindenki lelkesen beszélt róla, hogy végre újranyitott a fürdő.

– Végre, ez nagyon jólesett – mondta egy “átlazultan” távozó fürdőző.

– Csak hát a szauna nagyon hiányzik – hangsúlyozták többen is.

A szauna is hamarosan kinyit, tudtuk meg a szálló vezetésétől. Új lesz a berendezés, azt ki kell cserélni. Tudják, valaki azt írta, hogy jó lesz neki a régi is, de ez nem így működik! Ki kell cserélni, nincs mese, ehhez pénz, újabb engedélyek kellenek. Úgy tervezik, hogy maximum 3 hónapon belül ez a lehetőség is adott lesz. Persze óvatosan bánnak a határidőkkel, hiszen nem akarnak feleslegesen bárkit is illúziókban ringatni.

Tudják ugyanis, hogy a Tisza Szálló a városban rendkívül nagy figyelmet kap. Úgy vélik, indokolatlanul hergelik a szálloda témájával a lakosságot. Tudnak a közösségi oldalról is, ami szerintük ezt a célt szolgálhatja. Tudnak arról is, hogy gyalázzák őket, hogy “a kínai csürhe mikor takarodik már el”, de ezeket egyrészt figyelmen kívül hagyják, másrészt ízléstelen tartják.

Ám visszakérdeztek: vajon miért nincs porondon a több évtizede üresen álló és romosodó Nemzeti Szálló ügye? Az nem szúrja senkinek sem a szemét? Könnyű hergelni a lakosságot a Tiszával, de csak ezért, mert a tulajdonos kínai? Pedig ő is a szívén viseli a szálló ügyét, hiszen a saját tulajdona. Nem hagyta lerobbanni, folyamatosan karbantartja. Olyan munkákról van szó, amik nem is látszanak, például a teljes csőcsere, vagy legutóbb például a szivattyú cseréje. Ezek milliókba kerülnek.

Nekik senki semmit sem ad, pedig a polgármester, Szalay Ferenc a 13 éve megkötött vásárláskor nagyon fogadkozott, hogy a város segíteni fog. Hát nem segített azóta sem. A kifolyóra is azt mondják, az közkincs, holott magántulajdonban van, mégis ingyen biztosítják a gyógyvizet. Megtehetnék, hogy literét mondjuk 50 forintért adják, mégsem teszik, holott jelentős csatornadíjat kénytelenek fizetni az “ingyenes” szolgáltatásért.

Megtudhattuk, hogy a tulajdonos a 13 év alatt 70 millió forint adót fizetett a városnak, amely semmi köszönetet nem mondott ezért. A covid alatt egészségügyi személyzetet szállásoltak el, teljesen ingyen, ezért sem kaptak semmi hálát.

Úgy vélték, a ma tapasztalható kiváló és folyamatosan fejlődő magyar-kínai kapcsolatok idején végre le kellene tenni a szálloda “vegzálásáról”. Szerintük felesleges az olyan kardcsörtetés, mint amit az egyik közgyűlésen megfogalmaztak, hogy kiket szállásolhatnak el a hotelben. Egyébként ezt a kinyilatkoztatást írásban azóta sem kapták meg.

Most tehát a próbaüzem zajlik, a szauna pedig hamarosan kinyit, csak egy kis türelmet kérnek, ahogy az egész szállodához.

Nagyon sokan érdeklődtek a jegyárak iránt, íme a jelenlegi lista
Sokan máris megragadták az alkalmat és máris vízbe vetették magukat
A víz összetétele
A víz hatása
Vajon miért nem izgatja a kínai tulajdonos ellen hergelőket a Nemzeti Szálló sorsa?

Nyitóképünkön: a beharangozó plakát, ami lényegében már idejétmúlt, hiszen már meg is nyitottak

Kapcsolódó cikkek