A polgármester szerint már az utolsó fázisban van a Tiszaligeti Strand beruházása

Megosztás

Találós kérdés következik – évek óta épül, a szolnokiak epekedve várják, hogy használatba vegyék, még sincs kész: mi az? Lehet, hogy sok minden a helyiek eszébe jutott, de most a tiszaligeti fürdőre gondoltunk. A legújabb hír az, amit maga Szalay Ferenc polgármester jelentett be, hogy célegyenesbe érkezett a fejlesztés.

Tavaly októberben úgy írtunk a fejlesztésről, hogy két dolog egészen biztos a szolnoki tiszaligeti stranddal kapcsolatban: folyamatosan érdekli a város lakosságát az építés állása, illetve folyamatos az átadási határidő csúszása.

Az LMP több alkalommal tartott sajtótájékoztatót és aláírásgyűjtést, Bakos Bernadett országgyűlési képviselő például írásban fordult Lázár Jánoshoz és Gulyás Gergelyez tavaly nyáron azzal a kérdéssel, hogy valóban meg tud-e nyílni a strand 2024. május 1-ig, ami akkor a legfrissebb kitűzött dátum volt.

A politikus aggasztónak tartotta, hogy a levélben úgy fogalmaztak, hogy további forrásigény merült fel és ezeket vizsgálják.

„Városunk egyik, ha nem a legnagyobb turisztikai fejlesztéséről beszélünk, itt kint a Tiszaligetben. A kormányzat nagyon komoly támogatásával elértünk odáig, hogy hozzávetőleg 90-95%-ban elkészült a fürdő, és elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a fürdő üzemeltetőjét is ki kell jelölni” – hangzott el a Facebookra feltöltött videóban a városvezetőtől, aki Lits Lászlóra, a helyi városüzemeltetési kft. vezetőjére bízta a feladatot.

A videóban szintén elhangzik, hogy Litsnek azon kell munkálkodnia, hogy a fürdő a lehető leghamarabb üzemképes állapotban legyen. A kérdés csak az, ez tényleg a célegyenest jelenti?

Kép: termalfurdo.hu

Kapcsolódó cikkek