Kiskorúaknak terített drogot a szolnoki díler, a rendőrség lecsapott

Megosztás

Őrizetbe vett a rendőrség két szolnoki dílert, aki több száz adag új pszichoaktív anyagot értékesített, egyikőjük nem csak felnőtteknek, hanem kiskorúaknak is – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közleményben az MTI-vel.

Egészen döbbenetes eset került napvilágra a megyeszékhelyen.Kettő férfiról van szó, a tájékoztatás szerint egy 46 éves helyi díler megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023 nyarától Szolnokon adagonként 1000-1500 forintért új pszichoaktív anyagot értékesített 18. életévüket be nem töltött fiataloknak.

Most kapaszkodjanak meg, a kiskorúaknak általában harminc-negyven alkalommal adott el a veszélyes szerből, és ha ez még nem volna elég, volt olyan 18 év alatti, akinek legalább kétszázszor árusított a drogból.

A rendőrök előállították azt a 39 éves férfit is, akitől a kábító hatású anyagot megvette az idősebb férfi. A díler a megalapozott gyanú szerint rendszeres haszonszerzésre törekedve adta el adagonként 1500-2000 forintért az új pszichoaktív anyagot felnőtteknek. A gyanúsított lakcímén 462,66 gramm új pszichoaktív anyagot találtak.

Az idősebb dílert 18. életévét be nem töltött személynek kínálással, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, míg a 39 éves tettest kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A két férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat – olvasható a közleményben.

MTI-információ

Kép: police.hu

Kapcsolódó cikkek