Önzetlenül, ingyen újítják fel a 30 éves tűzoltóautót Tiszaföldváron

Megosztás

Nem túlzás azt mondani, hogy a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók legalább annyira aktívak a közösségi oldalakon, mint terepen. Az általános, balesetekkel és mentésekkel kapcsolatos tájékoztatások mellett most egy remek hírről számoltak be, úgy tűnik, hogy még nem halt ki a közösség érdekében tett önzetlen segítségnyújtás.

Tavaly szembesültek azzal, hogy a Steyr gyártmányú, finoman fogalmazva sem új – 30 éves – tűzoltóautójuk megérett a teljes felújításra. Úgy fogalmaznak, a motor füstölt, erőtlen lett és a hangja is aggodalomra adott okot.

Ahol munka van, mégpedig sok, ott nem csoda, hogy előbb-utóbb cserélni kell a régi eszközöket. Az is tudvalevő ugyanakkor, hogy jelentős összegekbe kerül egy teljes felújítás, amire nem volt pénzük.

Tavaly márciusban egyébként más újságok mellett a Szol24 is megírta, hogy a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság adománygyűjtésbe kezdett, amihez a Szolnoki Olajbányász kosárlabda csapata is csatlakozott.

„Ennek hírére vette fel velünk a kapcsolatot R. Kiss Imre, aki barátjával Tornyi Zsigmonddal együtt felajánlotta, hogy teljesen megvizsgálják a tűzoltóautónk motorját és elvégzik a szükséges javításokat, karbantartásokat. A szakszerű motorjavítást ingyen vállalták. Sem a munkájukért, sem az útiköltségeikért nem fogadtak el pénzt” – írják.

A tűzoltók a térség lakóinak nevében köszönték meg a segítségüket, emberségüket és persze a kiváló szaktudást, lévén, ez a legfontosabb tűzoltóautójuk.

Tegyük hozzá, a felújítás által újra használható állapotba került a „járgány”, de egészen aggasztó, hogy három évtizede forgalomba levő autókkal kell 100%-os teljesítményt nyújtaniuk a lánglovagoknak…

Kép: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság Fb

Kapcsolódó cikkek