Országos viszonylatban is kiemelkedő a jászberényi közmunkaprogram

Megosztás

Értékteremtésről, sikeres és elismert közmunkaprogramról szólt a jászberényi képviselő-testület legutóbbi ülésének egyik napirendi pontja, amikor az ezzel kapcsolatos előterjesztést kellett elfogadniuk a képviselőknek a tavalyi évre vonatkozóan, valamint Budai Lóránt polgármester a Facebookon is megosztotta az ellenőrzést végzők pozitív visszajelzését.

Budai a testületi ülésen arról beszélt, a Munkaügyi Központ szakemberei néhány nappal ezelőtt ellenőrizték a 2023-as évi közmunkaprogramot. Megtekintették a hivatalban a dokumentációkat a jelenléti ívektől kezdve a géppark dokumentálásán át az eszközfelhasználásig, valamint terepre is kimentek.

„Örömmel és büszkén mondhatom, hogy mind a nyilvántartások, mind a terepen látott munkák elnyerték a szakemberek, az ellenőrző bizottság tetszését és példaértékűnek nevezték a jászberényi közmunkaprogramot” – mondta, hozzátéve, hogy országosan is jelentős pozíciót foglal el a város ezzel az értékteremtéssel.

A polgármester szerint a város tisztasága érdekében kifejtett munka mellett kézzel fogható értékeket is teremtenek. Hogy mit jelent ez számokban?

  • A neszűri fóliákban megtermelt növény (cukkini, paprika, paradicsom, főzőtök, zöldbab) értékesítéséből bruttó 184 ezer forint bevétel származott.
  • A homoktövis ültetvényekről betakarított termés (7.3 ezer kg) eladásával további 6.7 millió forinttal lett gazdagabb a jászberényi önkormányzat.

Képek: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek