A neszűri városrész miatt alakult ki vita a jászberényiek között

Megosztás

A legnépszerűbb jászberényi Facebookos csoportban gyanútlanul érdeklődtek a külterületi Neszűr városrész helyzetéről, mivel ott terveznek telket venni. A véleményekből az rajzolódik ki, a Jászság fővárosának lakói megosztottak, tényleg érdemes-e odaköltözni.

Való igaz, nem egy dűlőben ütötte fel a fejét a mélyszegénység a Jászberény határában található Neszűr városrészen, ettől függetlenül tény, hogy vannak élhetőbb részei. Pont ezért rendkívül megosztó topik, ahogy egy telket vásárolni kívánó érdeklődő posztjából, vagyis inkább az arra válaszoló kommentekből kiderül.

„Úgy emlékszem, hogy gyermekkorban ez a külterület egy kis paradicsom volt, főleg szüret idején. Manapság sajnos teljesen más jut az eszembe ha végigmegyek akármelyik dűlőn is…. Sajnos” – írja egy helyi lakos.

Bobák Zsolt önkormányzati képviselő véleménye szerint jelentős különbség van a dűlök között, ő a nulladik, a kilencedik, tizedik, a tizenegyedik és a tizenkettedik dűlőt ajánlja, amik mind nyugodt helyek, „itt lehet ingatlant vásárolni.” Hozzátette, az első négy viszont felejtős.

„Szia! Mi a 9.-10. Ben èpítkeztünk, könnyűszerkezetes házat! Nyugalom, békesség van. Normális, összetartó szomszèdokkal! Bármit kint hagyhatok az udvaron, soha nem tűnik el semmi! Kaput sosem zárom be, a nagykapu minden nap nyitva van mert autóval járunk!” – ezt már egy neszűri lakó fogalmazta meg.

Mások lesújtó véleménnyel vannak mind az ott élő közösségről, mind a közbiztonságról. Valaki azt írta, kétszert lett egy-egy napra magára hagyva a házuk és mindkétszer betörtek. „Közbiztonság? Ha csinálsz magadnak” – így mások.

A történetnek nincs happy endje, a kérdést megfogalmazó posztoló azt írta, „elengedte a Neszűrt.”

Kép: Szadai Levente/Mérce

Kapcsolódó cikkek