Kisteve született a jászberényi állatkertben

Megosztás

Vanda és Gesztenye együttélésének meglett a gyümölcse, újabb teve érkezett a Jászság fővárosának állatkertjébe. A kis jövevény elképesztően cuki, érdemes meglátogatni annál is inkább, hiszen a tevék Nyíregyházáról kölcsönbe érkeztek, a most született kisteve is el fog kerülni rövid időn belül.

Február elején érkezett az utód, a Jászsági Térségi TV-nek Kovács Ágnes, a Jászberényi Állat- és Növénykert gyűjteményvezető-helyettese mondta el, hogy a kollégák arra lettek figyelmesek, nem kettő, hanem már három lakó van a tevekifutóban.

A tevék esetében nem állandó lakókról van szó, a nyíregyházi állatkert a döntéshozó, a tulajdonjog jelenleg az övék. A születést követő nyáron szokott elkerülni a csikó, ezért érdemes minél hamarabb meglátogatni a környéken élőknek Vanda és Gesztenye kicsijét.

Egyelőre névtelen a kisállat, szintén Kovács mondta el, hogy jellemzően 35-40 kilóval születnek a tevék, de „egy-két hónap múlva már tevésen néz ki”.

A tevék rendkívül szoros kapcsolatot alakítanak ki az anyjukkal a születésüktől kezdve. A kölyök teve gyakran követi az anyját, és szorosan kötődik hozzá táplálékért és biztonságért. Általában puha, bolyhos szőrzettel születnek, ami még inkább megnöveli bájukat és szimpatikus megjelenésüket.

Kép: Jászsági Térségi TV/pillanatkép

Kapcsolódó cikkek