Ismét látogatható a Jászberényi Állatkert legpompásabb helyszíne

Megosztás

Átmenetileg nem volt látogatható a jászberényi Állatkert egyik kedvenc attrakciója, a Lepkekert, de júniustól ismét testközelből figyelhetjük meg a színpompás példányokat.

A berényi állatkert korábban oktató, vagy tábori központjaként szolgáló épületében egy mesébe illő helyszín vár bennünket. A Fővárosi Állatkerttel közös összefogásban készült el két évvel ezelőtt az a lepkekert, mely miliőjében megidézi a Közép-amerikai esőerdők klímáját, hangulatát, ami pedig kedvelt élőhelye a világ legszebb és legnagyobb pillangóinak. A minidzsungel csodás lepkelegelői, mint az orchideák, vagy a balkon virágok nem csak a szépségük miatt jelentek meg a környezetben, hanem mert a kirakott édes gyümölcsök mellett táplálékot is nyújtanak a pillangóknak, amiket nyitvatartási időn belül bármeddig csodálhatunk.

A kertben élő pillangók báb állapotban érkeznek Jászberénybe, egyenesen Costa Ricából és itt is kelnek ki. A csodás színekben tündöklő pillangók számára kialakított bemutatótérben akár testközelből is megfigyelhetjük őket és tanulmányozhatjuk különleges életmódjukat, miközben kedvenc nektárjukból vagy gyümölcseikből táplálkoznak.

A Lepkekert minden nap 10 és 15 óra között látogatható.

A fotó illusztráció (Bagosi Zzoltán)

Kapcsolódó cikkek