Nézze meg videón a jászberényi állatkert lakóit!

Megosztás

A Jászberényi Állat- és Növénykert egy cuki videóban és néhány sorban számolt be arról, hogy elkészült a vidrák új kifutója.

A csaknem egy évig tartó munkálatok után most először fedezhették fel tágas külső kifutójukat az ázsiai kiskarmú vidrák és az első félénk lépéseket követően mára már teljesen belakták új otthonukat.

Vidracsapatunk új látványmedencét kapott, amelybe akár egy mókás csúszdán is csobbanhatnak. A medencéhez vezető domb és a mellette kialakított búvóhely szintén megannyi felfedezni valót rejtegetett ezen az izgalmas napon.

-olvasható az állatkert közösségi oldalán, ahol egyébként időről időre bepillantást nyerhetünk a lakók mindennapjaiba.

Vidra kaland az új kifutóban [HD]

Uploaded by Zoo Jászberény on 2022-11-05.

Az intézmény bejegyzéséből azt is megtudhatjuk, hogy a10 egyedet számláló vidra család tagjai között igen erős a csapatszellem. Ez megmutatkozik az idősebb kölykök utódnevelésben vállalt szerepében, a közös rosszalkodásban, de az új terep együttes felfedezésében is. Nincs egy apró részlet sem, ami elkerülné bármelyikük figyelmét.

A videó tanúsága szerint az óriási medence jelentette a legnagyobb kihívást, amellyel eleinte csak a peremről ismerkedtek. Kicsit később pedig – néhány ízletes finomság hatására – már vidáman csillogtatták profi úszótudományukat.

Nem lehet betelni velük

képek forrása: Jászberényi Állat- és Növénykert Facebook

Kapcsolódó cikkek