Cuki pingvinek lepték el a jászberényi állatkertet

Megosztás

Az őszi-téli időszakban a Jászberényi Állat- és Növénykertben egészen tavaszig minden nap útra kelnek az elképesztően cuki pápaszemes pingvinek, hogy egészségügyi sétájukkal kondícióban tartsák magukat, egyúttal sok örömet okozva ezzel felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, akik velük tarthatnak.

November 18-án elstartolt a pingvinséta, a jászberényi állatkert egyik legkedvesebb és legnépszerűbb programja. Ahogy közösségi oldalukon fogalmaztak, elképzelhetetlen a téli időszak a pingvinséta nélkül.

A veszélyeztetett természetvédelmi státuszban levő pápaszemes pingvinek egészségügyi sétája télen alkalmasabb, ugyanis nyáron a szúnyogok veszélyes kórokozókkal fertőzhetnék meg őket.

Állatkerti útjuk során bátran kísérhetik őket a látogatók, amihez természetesen a gondozók is csatlakoznak. A program lényege, hogy az állatokat egy előre megadott időpontban etetik és ilyenkor a gondozók sok érdekességet mesélnek az adott fajról. Emellett látványos, felnőtteknek és gyerekeknek is különleges, szórakoztató bemutatókat tartanak informatív előadások keretében.

A látványetetésekről a Jászberényi Állat- és Növénykert a honlapján úgy ír, „a programnak több előnye is van, látogatóink akció közben találkoznak az állatokkal, az állatok kondíciója és mentalitása hosszútávon is kielégítő és kollégáink is boldogan osztják meg az információkat látogatóinkkal.”

Az egyetlen afrikai pingvinfaj, a pápaszemes pingvin állományának létszámában az utóbbi évtizedben lassú növekedés indult meg, Jászberény mellett a Budapesti, a Veszprémi, a Szegedi és a Debreceni Állatkertben is megtalálható.

A sétához minden nap délelőtt 11 órától lehet csatlakozni.

Képek: Trió FM Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek