Fényes nappal disznólkodtak Tiszafüreden – 220 méteres kolbász készült

Megosztás

Aki a szereti a friss disznótorost és a jó pálinkát, annak ott a helye: így ajánlották az érdeklődők figyelmébe a november 18-án, azaz szombaton megrendezett tiszafüredi Szent András Napi Fesztivált, bár a főzőversennyel egybekötött kötetlen hétvégi program számára talán ennél is nagyobb reklámértékkel bírt, hogy elkészítették a Tisza-tó legnagyobb, 220 méteres kolbászát.

A gyerekeknek családi játszóházzal, szalmabála labirintussal és sok más kreatív programmal készülnek, a „nagyobbak” pedig a jó hangulatot megalapozó pálinkakóstolás mellett főzéssel, sütéssel mérhették össze a tudásukat. Hurkát, kolbászt, levest, pecsenyét és toros káposztát készítettek az egész napos eszem-iszom során Tiszafüreden.

Délelőtt az Aranytorkú Férfikar, vagyis a Jászsági Cigányzenekar adott elő Zsiga Pista prímással, majd solymászati bemutató és a Pipás Zenekar és a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola előadása következett. A disznótoros főzőverseny és a legjobb pálinkák díjazása után a délutánt a Parno Graszt koncertje zárta.

A legnagyobb szenzációt mégis a Tisza-tó óriás ínyencsége, a 220 méteres kolbász jelentette, amely összesen 140 kilót nyomott és faszénen sütve két és fél óra alatt készült el. Nehezen lehetni írásban átadni a látottakat, ezért beszéljen inkább egy videó:

Van még kolbász, maradt még néhány kóstolójegy is, úgyhogy ha siettek, akkor még lesz mit ennetek a Szent András Napi Fesztivál -on! 🍖 Ujvári Imre… | By I Love Tisza-tó | Facebook

Van még kolbász, maradt még néhány kóstolójegy is, úgyhogy ha siettek, akkor még lesz mit ennetek a Szent András Napi Fesztivál -on! 🍖 Ujvári Imre…

Természetesen nem akarunk polgárháborús feszültséget szítani Jász-Nagykun-Szolnok megyében, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy idén márciusban az abádszalóki 15. Böllérfesztiválon egy 250 méteres kolbászt sütöttek meg, így a tegnapi rekord egyelőre csak a tiszai régióban érvényes. Talán jövőre?

Képek: I Love Tisza-tó Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek