Egymilliárd forintos kár keletkezett a leégett trafóházban Jászberényben

Megosztás

A tűz után a kapcsolószekrények használhatatlanná váltak. Még zajlanak a szakértői vizsgálatok.

Jászberény képviselő-testületének szerdai ülésén tárgyaltak a küldöttek az október 5-i Jászberény és Jászárokszállás közötti transzformátorállomás tűzesetéről, amelyről korábban mi is írtunk.

Bartos Csaba, az MVM-ÉMÁSZ Áramhálózati Kft. régióvezetője arról beszélt a Szoljon.hu riportja szerint, hogy a jászberényi létesítmény az ÉMÁSZ egyik leginkább terhelt állomása volt a tűzeset bekövetkeztéig, és bár az 1994-ben épült alállomás kapcsolókészülékei korszerűek voltak, szükségessé vált a felújítás

“Október 5-én délelőtt az ÉMÁSZ munkatársai megkezdték az első számú transzfomátor szekunder rekonstrukciót követő üzembe helyezését. 11:51-kor azonban működésbe lépett a tűzjelző, a transzformátor 22 kV-os mezőjében robbanás történt és kigyulladt a cella” – idézte fel a szakember a történteket.

Hangsúlyozta: az üzembe helyezést végző munkatársak a területet azonnal elhagyták és szabadtérre menekültek, így személyi sérülés nem történt., atűz azonban elterjedt és kezelhetetlenné vált a helyzet.

Az üzemzavar kezdetekor közel 25 ezer fogyasztó maradt áram nélkül, természetesen a szakember egyből hozzákezdtek a probléma elhárításához, de nem lehetett mindenhol gyorsan megoldani az ellátást.

Bartos Csaba hangsúlyozta: a tűz után a kapcsolószekrények használhatatlanná váltak, és bár a végleges helyreállításról egyelőre nem tudott részleteket közölni, ugyanis az ügyben zajlanak a szakértői vizsgálatok, azt elárulta, hogy a kár nagyságrendileg egymilliárd forint.

Forrás és további részletek: Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek